Το «Ποτάμι» μπορεί να παίζει στα Γκάλοπ …Αλλά ο (ποταμός της Λάρισας) μας έβαλε τα γυαλιά !

_3_Μπορεί το Ποτάμι του δημοσιογράφου με το σακίδιο να παίζει στις δημοσκοπήσεις και στα Κανάλια …Αλλά το Ποτάμι της Λάρισας μας έδειξε το καθαρό καθημερινό πρόσωπο των Αξιωματικών που όταν δεν  ετοιμάζονται και όταν δεν ακολουθούν τις προσταγές της Πατρίδος για να προστατεύουν τα όσια και ιερά , έδειξαν χαρακτήρα και έδωσαν μάθημα με το πώς απλά πράγματα αλλάζουν την καθημερινή μιζέρια της Ζωής και ανεβάζουν ψυχολογικά ανθρώπους και οι οικογένειες !

Παίρνοντας και  οι ίδιοι οι συντελεστές της εκδήλωσης την ώθηση της χαράς  από την  ανάγκη της προσφοράς στον Συνάδελφο και τον Συνάνθρωπο !

‘Ίσως να γινόμασταν και λίγο καλύτεροι αν βλέπαμε από κοντά το αληθινό Ποτάμι της Ζωής να παρασέρνει τα δάκρυα χαράς στο Θεσσαλικό Κάμπο που βγήκαν αβίαστα στην εκδήλωση των Αποστράτων Αξιωματικών του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Λάρισας!

   Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πολυθεματική εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα Λάρισας της Ένωσης Αποστράτων Αξκων Στρατού στη Λέσχη Αξκων Φρουράς Λάρισας.ΛΑΦΛ (2)

     Η βραδιά ξεκίνησε με τον ετήσιο απολογισμό του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ, που παρουσίασε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σχης (ΤΧ) ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις, στους αγώνες, στις μικρές επιτυχίες, στο κοινωφελές έργο και στους στόχους του επομένου έτους της Ένωσης. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεργασία των Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής των νομών Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας και Τρικάλων.

     Συνεχίσθηκε με δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, η πρώτη από τον Υπτγο ε.α. κ. Αργυρόπουλο Κωνσταντίνο, συγγραφέα και υπεύθυνο εκδόσεων Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) με θέμα «Πόλεμος 4ης γενεάς σαν ερέθισμα επί της Ασφαλείας της Αποτροπής και της Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων» και η δεύτερη από τον Δημήτριο Ζακοντίνο, πρώην ανώτατο τραπεζικό στέλεχος και αντιπρόεδρο του ΕΛΙΣΜΕ με θέμα «Κρίση Πολιτικής Οικονομίας και Προοπτικές Ανάπτυξης».

Ακολούθησε η επίδοση ξιφών στους εν αποστρατεία Αξιωματικούς Τχη (ΠΖ) Παπανικολάου Παναγιώτη, Τχη (ΠΒ) Τσακνάκη Φώτιο, Λγο (ΜΣ) Μπουγάτσα Φώτιο, Λγο (ΠΖ) Κωστόπουλο Θεοφάνη, Ανθλγο (ΠΖ) Φουρκιώτη Κωνσταντίνο. 072

Ξίφος που αγόρασαν οι ίδιοι αφού η Υπηρεσία δεν τους το χορήγησε. Συγκλονιστικό το «παράπονο – πικρία» του κ. Παπανικολάου. «Αν και είμαι ο μόνος επιζών από τα στελέχη του 4ου Λόχου που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, η Πατρίδα δεν μου έδωσε ξίφος, ως όφειλε».

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Μαυροδόπουλος. «Ας μην έδιναν σε μένα» είπε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Μαγνησίας. «Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να γίνει η επίδοση σε αυτή τη σεμνή τελετή», η άποψη του τοπικού συμβουλίου του Παραρτήματος Λάρισας. Η συγκίνηση διάχυτη από όλους καθόλη τη διάρκεια της τελετής επίδοσης των ξιφών.  008

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν με έπαινο και χρηματικό βραβείο, οι μαθητές που αρίστευσαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012 – 2013, Μαρία Γουγουλιά, Βέρα Γρηγορίου, Ιφιγένεια – Χριστίνα Ελαφροπούλου, Στυλιανή Καρανάσιου, Νικόλαος Κόκκινος, Γεωργία Κουτρούμπα, Αλέξανδρος Κωφός, Αλεξάνδρα Ντικούλη, Ευαγγελία Ντικούλη, Δημήτριος Πανέτας, Λυδία Παπαγιαννοπούλου, Ειρήνη Σαπούνη, Ευσταθία – Μαρία  Σαπούνη, Γεώργιος Σωτηρίου, Δήμητρα Τσαγγαλιά, Νικόλαος Φουρκιώτης, Δέσποινα Φωτίου και Κων-νος Χαλίτσιος, της Β’ και Γ’ τάξης Λυκείου. _5_
Επίσης, βραβεύτηκαν με έπαινο και αναμνηστικό της ΕΑΑΣ οι μαθητές Δοξαριώτη Ευαγγελία – Χριστίνα και Καρατσιβούδης Νικόλαος που πρώτευσαν η πρώτη σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Η Καταστροφή της Σμύρνης» και ο δεύτερος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα «Η Ιστορία του Πόντου»

212   Η βραδιά συνεχίστηκε με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΑΑΣ στους ομιλητές, κ. Αργυρόπουλο και κ. Ζακοντίνο, στον Επιτελάρχη της 1ης Στρατιάς Υπτγο κ. Βιτεντζάκη και στον πρόεδρο του Παραρτήματος Λάρισας Σχη (ΤΧ) ε.α. κ. Παπαπαρίση. 189

    Τέλος τιμήθηκε από το Παράρτημα Λάρισας με αναμνηστική πλακέτα ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Παντελής Μαυροδόπουλος. Την επίδοση προλόγισε με θερμά λόγια, ο αρχαιότερος των παρόντων προέδρων των Παραρτημάτων ο Υπτγος ε.α. κ. Αθανάσιος Γκουζής.
Ακολούθησε σε χαλαρό και ευχάριστο κλίμα παράθεση ποτού – αναψυκτικού. Ευχαριστούμε το προσωπικό της Λέσχης από τον τελευταίο Στρατιώτη μέχρι και τον Διευθυντή για την άψογη οργάνωση.

    252