Που είσαι Στρατηγέ Γράψα …Οι Τούρκοι ξανάρχονται στο Καστελόριζο!!!

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς κάνουμε συσκέψεις υπο του πρίσμα ακόμη  του Κοτζιά …Ούτε βέβαια έχει κάποια σημασία η Παρουσία του  Πρωθυπουργού΄υ στο Πεντάγωνο λές και θα μας λύσει επιχειρησιακά  προβλήματα ,πολιτική  κάνουν οι Πολιτικοί και μάλιστα δεν νομίζουμε να καταλαβαίνουν το μέγεθος της Κρίσεως !

Οι Τούρκοι συνοδεύουν με πολεμικά το «Barbaros » και το FATIX  εντός της Κυπριακής ΑΟΖ  και στην Κύπρο οι Πολιτικοί κάνουμε συσκέψεις του τύπου να σταματήσουν τις ενταξιακές κινήσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε και τρίχες κατσαρές !
Στην Ελλάδα δεν πήραμε καν μυρουδιά το τι γίνεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς είμαστε του δόγματος η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται !…Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την Ιστορία μας και ούτε δυστυχώς από τα λάθη μας !
Οι Τούρκοι ετοιμάζουν ήδη Γεωτρήσεις στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και εμείς περι άλλων τυρβάζουμε

Ακόμη και όταν ο Στρατηγός Γράψας απείλησε να βυθίσει το Γεωτρύπανο τον Νοέμβριο του 2008 που θα έκανε Γεωτρήσεις  νότια στο Καστελόριζου  ,το πλήρωσε με την Αποστρατεία του

Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν τότε  ότι ο Στρατηγός  Γράψας δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”.

«Στο τηλεγράφημα της Αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναφέρεται ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας

Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o Τούρκος υφυπουργός  Χαϊντάρ Μπερκ “κατήγγειλε” ότι το Πολεμικό πλοίο του ΠΝ  της Ελλάδος που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει.»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τότε ΥΠΕΞ της Ελλάδος  φέρεται να απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του Στρατηγού…Διότι λέγεται οτι είπε ότι δεν ενημερώθηκε !!!

Μετά από ένα στάδιο αμφιβολιών –τα παράπονα εναντίον του Στρατηγού φαίνεται πως άρχισαν να διατυπώνονται την άνοιξη του 2009– ο πρωθυπουργός υπέκυψε και ο στρατηγός Γράψας πλήρωσε έτσι την αναίρεση της προβλεψιμότητας που μέχρι τότε προσέφερε (όπως και σήμερα προσφέρει) η στατική φρούρηση ορισμένων μόνο, γνωστών στον επιτιθέμενο, βραχονησίδων.
Επαναλαμβάνουμε, ότι τίποτε από τα ανωτέρω ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν . αλλά μαζί με την αιφνίδια απομάκρυνση του Στρατηγού Γράψα τον Αύγουστο  παραμένει εξίσου μυστηριώδες το ότι οι ανωτέρω φήμες, ούτε καν διερευνήθηκαν από τα λαγωνικά του Τύπου.
Ακόμη και ο Στρατηγός Φράγκος που εφάρμοσε την αρχή οτι στο κάθε νησί να έχει και Λόχο Καταδρομών με Ταχύπλοα συνεπικουρούμενοι απο Εφέδρους Καταδρομείς που γνωρίζουν πρόσωπα και  πράγματα σε κάθε βράχο του Αιγαίου …Δεν αξιοποιήθηκε στα χρόνια που πέρασαν