Που πλέει η Πανίσχυρη Γαλλική Φρεγάτα «Auvergne» κλάσης Fremm….;

Μια Πανίσχυρη Γαλλική Φρεγάτα τύπου FREEM θα καταπλεύσει στο οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο

Η μόνη Γαλλική Φρεγάτα ικανή να αντιμετωπίσει τον Τουρκικό Στόλο  που είναι κάπως κοντά στη περιοχή είναι η Φρεγάτα Auvergne κλάσης Fremm, που όμως απέχει εκατοντάδες μίλια από την περιοχή και δεν έχει πάρει προς το παρόν τουλάχιστο εντολή  για αλλαγή ρότας!

Τώρα αν κάποια άλλη φρεγάτα θα καταπλεύσει στο Οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ δεν είναι γνωστό από Γαλλικής πλευράς …

Ενώ οι Ιταλοί της ΕΝΙ έχουν ξεκαθαρίσει οτι δεν θα κάνουν γεωτρήσεις με éenne multi-mission ) είναι μια κατηγορία φρεγατών πολλαπλών χρήσεων που σχεδιάστηκαν από το Naval Group και Fincantieri για τους ναυτικούς της Γαλλίας και της Ιταλίας .

παρουσία πολεμικών Σκαφών ,άρα αποκλείεται να στείλουν Πολεμικά !!

Οι Φρεγάτες  FREMM («Ευρωπαϊκή φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων», Γαλλικά: Frégate europ Το κύριο πλοίο των Φρεγατών Aquitaine , εντάχθηκε  το Νοέμβριο του 2012 από το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Στη Γαλλία είναι γνωστή ως τάξη Aquitaine , ενώ στην Ιταλία είναι γνωστή ως η κατηγορία Bergamini .

 Η Ιταλία έχει παραγγείλει έξι γενικές παραλλαγές και τέσσερις αντι-υποβρύχιες παραλλαγές. Η Γαλλία παρήγγειλε  έξι αντι-υποβρύχιες παραλλαγές και δύο παραλλαγές αεροπορικής άμυνας.

Οι Φρεγάτες  τύπου FREEM  είναιαπό τους πέντε φιναλίστ για το πρόγραμμα FFG (X) του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού . [8]


Διάφορα Άρθρα