Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε σαφές και απειλητικό μήνυμα προς το Κίεβο, δηλώνοντας ότι αν η Ουκρανία δεν επιθυμεί την ειρηνική επίλυση του πολέμου, η Μόσχα θα πετύχει όλους τους στόχους της «με τη χρήση βίας». Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, αλλά και κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η ουκρανική πλευρά «δεν βιάζεται» να τερματίσει τη σύγκρουση με πολιτικά μέσα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Μόσχα θεωρεί αναπόφευκτη τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εφόσον δεν υπάρξει άμεση πρόοδος στις συνομιλίες.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιδιώκει να ενισχύσει τη διεθνή στήριξη προς τη χώρα του, πραγματοποιώντας κρίσιμες επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους.
Στο πεδίο των επιχειρήσεων, η ένταση παραμένει αμείωτη. Μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με drones προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στο Κίεβο και στις γύρω περιοχές. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με την ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας DTEK.
Another vicious attack on Kyiv. Aeroballistic missiles, ballistic missiles, cruise missiles, drones — Russia threw it all at Kyiv on Dec. 27. pic.twitter.com/9YqkKVCMGq
— Maxim Lavrinenko (@MaximTruexa) December 27, 2025
Εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε ότι ρωσικά drones στοχοποιούσαν το Κίεβο, αλλά και περιοχές στο βορειοανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας. Η κατάσταση παραμένει ρευστή, με τις υποδομές να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο των ρωσικών επιθέσεων.
Η ρητορική του Κρεμλίνου, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη στρατιωτική πίεση, δείχνει ότι ο πόλεμος εισέρχεται σε μια ακόμη πιο κρίσιμη φάση, όπου οι διπλωματικές πρωτοβουλίες συγκρούονται με τη σκληρή πραγματικότητα του πεδίου.













