Πριν τον Νοέμβριο του 2022 ,μισή Ντουζίνα «Οχιές» …Θα οργώνουν τους Ουρανούς του Αιγαίου (video)

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες  πληροφορίες πρίν τον ερχόμενο Νοέμβριο τουλάχιστον 6 (Οχιές ) viper  της ΠΑ θα περιπολούν στους Ουρανούς του Αιγαίου και θα γίνουν  το φόβητρο των Τούρκων Χειριστών

Μετά την επιτυχημένη δοκιμή των 2 viper στην ΕΑΒ άνοιξε διάπλατα ο  δρόμος να τρέξει ταχύτατα το πρόγραμμα της αναβάθμισης των 83 F-16 Block 52 plus  σε viper ….
 
Κύρια προσθήκη μαζί με τα νέα οπλικά συστήματα αλλά και το σύστημα ζεύξης δεδομένων LINK 16, το νέο ραντάρ τύπου AESA APG-83 SABR ‎με εμβέλεια ανίχνευσης 120 χλμ και εμπλοκής στα 84 χλμ.
Οι ικανότητες αυτού του προηγμένου AESA προέρχονται από την οικογένεια των εξαιρετικά επιτυχημένων μαχητικών ραντάρ AESA 5ης γενιάς της Northrop Grumman, των ραντάρ APG-77 των αεροσκαφών F-22 και APG-81 των αεροσκαφών F-35.

Αυτόνομη στόχευση ακριβείας σε όλα τα περιβάλλοντα

Yψηλής ευκρίνειας ευρεία απεικόνιση με χάρτες BIG SAR

Υψηλής ποιότητας παραγωγή συντεταγμένων

Καλύτερος εντοπισμός στόχου και μεγαλύτερο εύρος εντοπισμού

Ταχύτερη αναζήτηση και εντοπισμός στόχου

Ανίχνευση μικρότερων στόχων

Εντοπισμός πολλαπλών στόχων

Ισχυρή ηλεκτρονική προστασία (Α/Α και Α/G)

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης των 2 viper  έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων των F-16, ο οποίος σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΑΒ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
«Είναι μια σημειολογική στιγμή για την Πολεμική Αεροπορία», ανέφερε χαρκτηριστικά ανώτατο στέλεχος του ΓΕΑ, τονίζοντας ότι το «505» πρώην F-16 Block 52 plus, που εισήλθε στην ΕΑΒ –ως Viper πλέον και με Αμερικανό χειριστή – δοκιμαστή στο πιλοτήριο- από την 343 Μοίρα «Αστέρι» της Σούδας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία στις δοκιμέςΠερισσότερα Άρθρα