Προκαλεί η Τουρκία: ΝΑΥΤΕΧ που «Κλειδώνει» με Πυρά περιοχή δυτικά της Κύπρου για άσκηση με πυρά

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία με την οποία κλειδώνει περιοχή δυτικά της Κύπρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου.

Η νέα τουρκική NAVTEX εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη και αφορά σε άσκηση με πυρά η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

Τη NAVTEX 1133/19 εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας και αφορά περιοχή εντός της κυπριακής ΑΟΖ εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία προχωρά σε νέες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κίνηση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Χτες, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει ότι το πλοίο – γεωτρύπανα «Γιαβούζ» θα ξεκινούσε γεώτρηση είτε τη Δεύτερα είτε την Τρίτη.

Το Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Άγκυρα διαπραγματεύεται την αγορά και τρίτου γεωτρύπανου για την ανατολική Μεσόγειο. Πρόσθεσε ότι το πλοίο-γεωτρύπανο «Πορθητής» (Φατίχ) έφτασε κάτω από τα 4 χιλιόμετρα καθώς συνεχίζει τη γεώτρηση.


Διάφορα Άρθρα