Προκλητικότατος ο Φουάτ Οκτάι στο CNN :Θα κάνουμε έρευνες στη Κρήτη…Και όπου αλλού θέλουμε!!

Για την  Ε.Ε : Μιλάμε για εξωτερική παρέμβαση στο έργο όπου δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανέναν. Κάνουμε έρευνα όπου θέλουμε. Η υφαλοκρηπίδα μας είναι η ροζ περιοχή στο Χάρτη και είναι δική μας … Ξεκαθάρισε στο CNN Turk o Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι

Θα κάνουμε έρευνα όπου θέλουμε και εδώ. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Αυτό περιλαμβάνει και τις περιοχές ακριβώς νότια  της Κρήτης συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας που έχουμε συνάψει με τη Λιβύη.

Βγήκατε από το Μαρμαρά, διαπραγματεύεστε σε οποιαδήποτε από τις επαρχίες σας στο Αιγαίο, στη Σμύρνη, ανεξάρτητα από το εάν φύγετε από τη στρατιωτική διάσταση, σε μια χώρα με τρεις πλευρές της θάλασσας, μιλάτε για έναν χάρτη που δεν μπορεί να μετακινηθεί στην ανοιχτή θάλασσα από μια χώρα με τόσο μεγάλες ακτές.

Η φυλακή στην ηπειρωτική χώρα είναι ακριβώς αυτό. Καταλαβαίνετε γιατί η Κύπρος είναι τόσο σημαντική; Δεν υπάρχει τίποτα  καλύτερο απο ένα αεροπλανοφόρο σαν αυτό !

  Τουρκία  & Ελλάδα ανεξάρτητα από το ποιος είναι στη θάλασσα, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα των μελλοντικών γενεών. Είναι τόσο ξεκάθαρο.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι κατηγόρησε την ΕΕ για ανειλικρίνεια λέγοντας πως από τη μια καλεί σε διάλογο την Άγκυρα και από την άλλη «κάνει άλλα σχέδια».

 Σχόλιο: Θα βρεθεί κάποιος απο την Ελληνική Πλευρά να απαντήσει στον Τούρκο ή θα το κάνουμε και αυτό γαργάρα ;…Μούγκα στη Στρούγκα για αυτό  και οι Μογγόλοι αποθρασύνθηκαν!!