Η πρώτη του Αρχηγού με τον Τούρκο ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα …

Τριάντα στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι του ΝΑΤΟ, θα βρίσκονται την Παρασκευή στην Αθήνα προσκεκλημένοι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για τη συνεδρίαση της πανίσχυρης Στρατιωτικής Επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ δέχθηκε η συνεδρίαση να γίνει αυτή τη φορά στην Αθήνα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ανάμεσα στους στρατηγούς θα είναι και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα.

Προτού γίνει Α/ΓΕΕΘΑ  ήταν διοικητής στην λεγόμενη Στρατιά του Αιγαίου. Συνάντησή του με τον Στρατηγό Φλώρο δεν προβλέπεται, αλλά θα υπάρξουν δύο δείπνα και στο περιθώριο αυτό γίνονται ανεπίσημες συναντήσεις.

Και πάλι όμως δεν προβλέπεται μια Ελληνοτουρκική συνάντηση αρχηγών ΓΕΕΘΑ στο περιθώριο , ούτε βεβαίως οτι  συζητηθούν οι Προκλήσεις της  Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ολλανδός Ναύαρχος Rob Bauer προεδρεύει του Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής, ενώ θα υποστηρίζεται από τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης Στρατηγό Tod Wolters (SACEUR) και τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Μετασχηματισμού Στρατηγό André Lanata (SACT).

Να σημειωθεί ότι ο Στρατηγός Φλώρος θα συνοδεύσει τον Ολλανδό  ναύαρχο, Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής στη Σούδα, όπου θα του δείξει τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, όπως το Πεδίο Βολής, τον ναύσταθμο κτλ.