Πυρά στο Αιγαίο από τα Μαχητικά μας …Το Μήνυμα εδόθη

Βολές στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά εκτελέστηκαν και θα εκτελεστούν  και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή στο Αρχιπέλαγος και με βλήματα Magic II  της 331 Μοίρας της  114 ΠΜ απο τα Μιράζ 2000-5

Ο κύριος ρόλος της 331 Μοίρας  της 114 ΠΜ είναι η αναχαίτιση παντός καιρού. Για το σκοπό αυτό διαθέτει στο οπλοστάσιό της βλήματα Magic II καθώς και S-530D τα οποία σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο σύστημα αυτοπροστασίας ICMS, καθιστούν το Mirage 2000 EGM/Mk-I το πληρέστερο αποτρεπτικό όπλο του Αιγαίου.

Η επιτυχής πορεία της Μοίρας συνεχίστηκε καθώς αναβαθμίστηκε με ακόμη πιο σύγχρονα όπλα όπως βλήματα MICA EM/IR και αλλά και το υποστρατηγικό βλήμα SCALP με το οποίο δύναται πλέον να εκτελέσει προσβολές στόχων εδάφους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Σχόλιο: Είναι πολύ κρίμα να έχουμε αυτά  τα Μαχητικά και για λόγους «ελπίζουμε μόνο  γραφειοκρατίας» ,να έχουμε τα Μιράζ  καθηλωμένα  για ανταλλακτικά τούτες τις Κρίσιμες  ώρες

Ελληνικό  Mirage 2000 εμπλέκεται και σε υπόθεση κατάρριψης τουρκικού F-16 1996. Το 2012, σε ερώτηση βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, ο τότε υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, παραδέχτηκε την κατάρριψη.

Η Ελλάδα αρνείται την κατάρριψη. Οι καταθέσεις των δύο χειριστών, όπου ανέφεραν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο πίσω μέρος του F-16, στάλθηκαν στην Άγκυρα.


Διάφορα Άρθρα