Ρεαλιστική η Θερική εκπαίδευση των Ευελπίδων σε ΚΕΑΠ & Καναπίτσα (video)

Από 28 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου 2021, διεξήχθη η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην περιοχή της Καναπίτσας Λιτοχώρου.

Η εκπαίδευση περιέλαβε αντικείμενα ατομικής τακτικής, τεχνικές μαχητή και διεξαγωγή ασκήσεων επιπέδου Ομάδος – Διμοιρίας, ημέρα και νύχτα…

Ενώ κατά την εκπαίδευση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧIV ΤΘΤ – «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΦΛΩΡΙΝΑ») και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»).

Από 5 έως 9 Ιουλίου 2021 αριθμός Ευελπίδων εκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) σε αντικείμενα παροχής α΄ Βοηθειών στο Πεδίο της Μάχης.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Δευτεροετείς της Σχολής των Ευελπίδων εκπαιδεύονται σαν Καταδρομείς (χωρίς έλεος) από τους Κορυφαίους Εκπαιδευτές  που διαθέτει το ΚΕΑΠ …Εκεί που απλά γίνεται ο Μαχητής |!

Το πέρασμα της Αρκούδας ,το ανέβασμα στο ζυγό και η βουτιά στο κάλο είναι μερικά απο τα στάδια που περνάνε οι ευέλπιδες που οι Καταδρομείς τα έχουν για καθημερινό πρωινό!