Η Ρωσία δηλώνει ότι εξακολουθεί να «ενδιαφέρεται» για τη συνέχιση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία, παρά τα μαζικά και φονικά πλήγματα που εξαπέλυσε στο Κίεβο τη νύχτα, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Πέμπτη (28/08) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, από τους βομβαρδισμούς στη συνοικία Σβιάτοσιν του Κιέβου, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε την επίθεση ως την «απάντηση της Μόσχας στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη φαινομενική αντίφαση μεταξύ της επίθεσης και της θέλησης για ειρήνη, ο Πεσκόφ ανέφερε:
«Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις επιθέσεις. Η Ρωσία πλήττει στρατιωτικές υποδομές, η Ουκρανία πλήττει και μη στρατιωτικές υποδομές μας.»
Πρόσθεσε ότι η ρωσική “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” συνεχίζεται κανονικά, με τους στόχους να επιτυγχάνονται και τους στρατιωτικούς στόχους να καταστρέφονται.
Η νέα επίθεση είχε και διπλωματικές συνέπειες, καθώς το κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου επλήγη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο για εξηγήσεις.













