Με Ρωσικά Α/Α συστήματα της Συρίας…Αναχαιτίστηκαν οι πύραυλοι Κρούζ που χτύπησαν από την Ερυθρά Θάλασσα!

Η πλειονότητα των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στη Συρία από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία αναχαιτίστηκαν  από συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.\

Οι Ρωσικές μονάδες της Αντιαεροπορικής άμυνας δεν συμμετείχαν στην Άμυνα  της επίθεσης.

Τα πολεμικά αεροπλάνα και τα πλοία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εκτόξευσαν  πάνω από 100 πυραύλους Κρουζ  και πυραύλους Αέρος -Εδάφους απο Μαχητικά  σε πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Συρίας, δήλωσε το υπουργείο.

Οι Επιχειρήσεις  διεξήχθησαν από δύο αμερικανικά πλοία που βρίσκονταν στην Ερυθρά Θάλασσα, με αεροπορική υποστήριξη τακτικής από τη Μεσόγειο …

A U.S. Air Force B-1B Lancer from Dyess Air Force Base, Texas, lands after a training mission

Αλλά και με Βομβαρδιστικά   Rockwell B-1 Lancer από αεροπορική βάση συνασπισμού Al-Tanf στην επαρχία Homs της Συρίας, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Al-Dumayr της Συρίας, το οποίο βρίσκεται 40 χλμ. Βορειοανατολικά από τη Δαμασκό, δέχθηκε επίθεση από 12 πυραύλους Κρουζ, επιβεβαίωσε το ρωσικό Υπουργείο ¨Αμυνας. προσθέτοντας ότι αρκετοί Πύραυλοι , Αναχαιτίστηκαν ν από συριακά συστήματα αεράμυνας.

Για να αποκρούσει την επίθεση, η Δαμασκός ανέπτυξε σοβιετικά συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος, συμπεριλαμβανομένων των S-125 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ: SA-3 Goa), S-200 (SA-5 Gammon), 2K12 Kub ) και Buk.