Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε P-8A Poseidon στη Μαύρη Θάλασσα!

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε  κατασκοπευτικό αεροπλάνο P-8A Poseidon των ΗΠΑ, καθώς πλησίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Παρασκευή.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εντοπίσει έναν εναέριο στόχο καθώς πλησίαζε τον ρωσικό εναέριο χώρο.

«Ένα αεροσκάφος Su-27, ως μέρος της αεροπορικής άμυνας της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, στάλθηκε στον αέρα για να αναχαιτίσει τον στόχο πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Το πλήρωμα πέταξε το αεροσκάφος σε ασφαλή απόσταση από τον εναέριο στόχο και το αναγνώρισε ως αεροσκάφος αναγνώρισης Poseidon P-8A των ΗΠΑ. Το αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος άλλαξε αμέσως την κατεύθυνση της πτήσης και απομακρύνθηκε από τα ρωσικά σύνορα», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Ρωσικά μαχητικά Su-35s πετούν στον ουρανό

Το ρωσικό αεριωθούμενο αεροσκάφος πραγματοποίησε την πτήση του σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στην έδρα του, σύμφωνα με την ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Τέλος, επισημαίνεται πως οι αμερικανικές δυνάμεις συμμετέχουν επί του παρόντος στις θαλάσσιες ασκήσεις του ΝΑΤΟ Sea Breeze στον Εύξεινο Πόντο.