Νέα ρωσική επίθεση στο Κίεβο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, ενώ ζημιές υπέστη και το κτήριο της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, δηλώνοντας:
«Η ΕΕ δεν θα εκφοβιστεί. Η επίθεση της Ρωσίας απλώς ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε την Ουκρανία και τον λαό της».
Σύμφωνα με την επικεφαλής της αποστολής, Καταρίνα Μαθέρνοβα, το κτήριο υπέστη σοβαρές ζημιές από το ωστικό κύμα των ρωσικών πυραύλων. Η οροφή κατέρρευσε, ενώ πολλά παράθυρα έσπασαν. Κανένα μέλος του προσωπικού δεν τραυματίστηκε.
Η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Διεύρυνση, Μάρτα Κος, δήλωσε:
Center of Kyiv, two Russian missiles hit a regular residential area pic.twitter.com/wlvdJLQkYD
— Ihor Lachenkov (@igorlachenkov) August 28, 2025
«Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βάναυσες επιθέσεις. Η Ρωσία απορρίπτει την ειρήνη και προτιμά την τρομοκρατία».
Αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταδίκασε την επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι:
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τις αδιάκριτες επιθέσεις της σε πολιτικές υποδομές και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη».
Another night of Russia’s relentless bombings struck civilian infrastructure and killed innocents.
It also hit our EU Delegation in Kyiv. Our Delegation staff is safe.
Russia must stop its indiscriminatory attacks on civilian infrastructure immediately and join negotiations for…
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 28, 2025















