Ρουκέτες κατά Τουρκικής Βάσης στο Βόρειο Ιράκ …Νεκρός Τούρκος ΕΠ.ΟΠ

Ένας Τούρκος ΕΠ.ΟΠ σκοτώθηκε χθες βράδυ σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης των δυνάμεων της Άγκυρας στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Στις 14 ΑΠΡ21 σκοτώθηκε ο ΕΠΟΠ Δεκανέας (ΠΒ) Hacı Halil Kızılay της 58ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού από ρουκέτες που έπληξαν την στρατιωτική βάση του Τουρκικού Στρατού στη Bashiqa του Βορείου Ιράκ.

Ένας Τούρκος Στρατιωτικός  σκοτώθηκε  και 3 ακόμη  τραυματίστηκα μετά από επίθεση Ρουκετών σε στρατιωτικό συγκρότημα στην περιοχή Μπασίκα του βόρειου Ιράκ, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε οπλισμένο UAV για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην περιοχή και έλαβαν τα «απαραίτητα μέτρα», πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το οποίο δεν υπέδειξε ποια οργάνωση μπορεί να ευθυνόταν.

Ο Εμέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης (AK) του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι δράστες θα «πληρώσουν το ίδιο τίμημα».

Λίγη ώρα προτού ανακοινωθεί η επίθεση στην Μπασίκα, μερικά χιλιόμετρα πιο κει, πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τη βάση του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, κατά τις πρώτες πληροφορίες που έδωσαν ιρακινοί αξιωματούχοι.