Σάλπισε «Επιστράτευση» Εφέδρων και Εθνοφυλάκων του Βορρά στο…Βελλίδιο!! (Φωτορεπορτάζ & video)

Ίσως να ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση Εφέδρων και Εθνοφυλάκων που σημειώθηκε τα τελευταία Χρόνια και μάλιστα εντός του Αστικού Ιστού και όχι σε κάποιο Πεδίο Μάχης και Ασκήσεων !

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε στην διάθεση του το ΓΕΣ στο οποίο ανήκει και η Διεύθυνση της Εθνοφυλακής που να σημειωθεί ότι διοικείται από Ανώτατο Αξιωματικό Υποστράτηγο στο Βελλίδιο κατέφτασαν με πλήρη στολή και Εξάρτηση !

Από 45 Περιοχές της Χώρας κατέβηκαν στη Θεσσαλονίκη μας οι Εθνοφύλακες που τον 2017 απέδειξαν οτι δίκαια κρατάνε τα όπλα και θα είναι οι πρώτοι που θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε απειλή απο όπου και αν αν προέρχεται !Τα Κομάντο όταν συναντιόνται ίσως είναι η μοναδική φορά που κλαίνε και δεν …Ντρέπονται!

Κατέβηκαν απο τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη ,απο το Καλπάκι και τα Γιάννενα  έφτασαν οι Τζιχαντιστές της Ηπείρου ,μας ήρθαν από τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο ,από την Νέστο και την γειτονική Λάρισα ,αλλά και από την Ξάνθη και την Κομοτηνή .. Η Συνέχεια του Στρατεύματος ο Πατέρας και ο γιός με τον Αρχηγό  του ΓΕΣ …Η Μάχη για την Πατρίδα συνεχίζεται !

Ήταν μια βραδιά που όσοι βρέθηκαν την χάρηκαν και  συγκινήθηκαν δεν είναι τυχαίο και ίσως να είναι η πρώτη φορά που Βραβεύονται Εθνοφύλακες και Έφεδροι Αξιωματικοί δια χειρός ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ !

Ούτε τυχαία ήταν η Συνομιλία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την Οικογένεια Εθνοφύλακα απο τα Δίκαια του Έβρου!

Η Τελετή λήξης του Έτους της Εθνοφυλακής και Εφεδρείας έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο απο όλους   που γέμισαν ασφυκτικά το Βελλίδιο !

Εντυπωσίασε το Παράστημα αλλά και εξάρτηση του Μαχητή Εθνοφύλακα του Τ.Ε Καλπακίου  ….

Ο Υπαρχηγός της Ε.Φ της Κύπρου πήρε την Σημαία της Διοργάνωσης του Έτους της Εθνοφυλακής  &Εφεδρείας  για το Έτος του 2018 στην Κύπρο! Αντιστράτηγος Ανδρέας Μαρκίδης !

Ενώ συγκίνησε Άπαντες ο λόγος που εκφώνησε ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Τάγματος Ενθοφυλακής Καλπακίου Γκόγκας Δημήτριος ( Φωτο)…Με μάτια ενός Εθνοφύλακα!!!

Αντάμωσαν μετά απο χρόνια ο Στρατηγός Μαρκίδης με τον Απόστρατο πια Στρατηγό Γιάννη Κόντη ..Γνωστοί απο την Μεγαλόνησο!   Άλλος ένας Στρατηγός που έλαχε και αντάμωσε ο  Ρωσομαθής Στρατηγός  ε.α Γιάννης Κόντης  που πέρασε και ένα φεγγάρι απο την Αεράμυνα τα… Χρόνια της φωτιάς!Απίστευτος ο Κόσμος της Εθνοφυλακής που παρέστη αλλά και έξοχη η παρουσίαση από την  Διεύθυνση της Εθνοφυλακής !

  Δεν καταλαβαίνει ούτε απο χρόνια αλλά ούτε και από Αποστάσεις ο Επί πολλά χρόνια Εθνοφύλακας του Τάγματος Εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης Ζήσης Κουφόπουλος !!

Πάντως το Τ.Ε Καλπακίου  με τους «Τζιχαντιστές της Ηπείρου» είχε την Τιμητική του … • Christodoulou Mihail

  ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΕΤΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ
  Ικαριώτες, Φουρνιώτες και φίλοι μας. Με λύπη σας ενημερώνω για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενστόλων «αξιωματικών», που απέκλεισαν το ΤΕΘ Ικαρίας – Φούρνων από την εκδήλωση «τελετής λήξης έτος εθνοφυλακής».

  Οι εθνοφύλακες που επιλέχθηκαν να βραβευτούν για την συνεισφορά τους και το έργο τους, τελικός τους εξαφάνισαν μαζί με την μονάδα τους από τα επίσημα έγγραφα.

  Δεν φάνηκαν πουθενά τα ακριτικά νησιά μας, φαίνεται τελικά ανήκουν στην επαρχία ΑΪΒΑΛΙ όπως είπε κάποιος κύριος τελευταία.

  Σε σχέσει με τα υπόλοιπα τάγματα εθνοφυλακής της ΕΛΛΑΔΑΣ που ήταν παρόν με αρκετά άτομα, και που πήραν μέρος επίσης σε διαγωνισμό που έγινε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά τιμήθεικαν αυτοί για την συνεισφορά τους καθώς και οι μονάδες τους με τους διοικητές τους ξεχωριστά!!!!

  Εμείς τα νησιά μας θα το φυλάξουμε και χωρίς εσάς, κύριοι σας γυρνάμε την πλάτη.

  Αφού μόνοι είμαστε εμείς μόνοι σας θα μείνετε και εσείς!!!!

  Είστε προδότες στα μάτια μας, προσβάλλατε δύο ολόκληρα νησιά μαζί με τους Εθνοφύλακες και τις οικογένειες τους.

  Ευχαριστούμε που δείξατε την ποιότητα σας, ως ηγέτες » αξιωματικοί» ενός ΙΕΡΟΥ τόπου με το όνομα ΕΛΛΑΣ!!

  Θα παραμείνουμε ακρίτες, φύλακες του ΕΘΝΟΥΣ και του ΤΟΠΟΥ μας, καθώς είναι ΧΡΕΟΣ και ΤΙΜΗ μας.

  Δεν περιμένουμε τίποτα από εσάς, γιατί δεν μπορείτε να δώσετε τίποτα. Δεν έχετε το «βάθος» και το ΗΘΟΣ να σταθείτε δίπλα μας, γιατί δεν είστε αντάξιοι μας.

  ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ΑΚΡΙΤΕΣ φύλακες της πρώτης γραμμής άμυνας των συνόρων μας και ΕΣΕΙΣ είστε ΑΤΙΜΟΙ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ…

  «Ζήτω η ΕΛΛΑΣ ζήτω η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ζήτω οι ΟΠΛΙΤΕΣ»
  ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

  ΥΣ. Ο υπουργός έκανε επιγραμματικά μια αναφόρα στο τέλος για εμάς αναφέροντας την λέξη Ικαρία και ο αρχηγός μας γενικά.. Ποιό ευθύνεται για αυτό, ποιός έκανε πολιτική εις βάρος των εθνοφυλάκων για να χαϊδέψει αυτιά; Να βρεθεί και να τιμωρηθεί οπώς του αρμόζει από τον αρχηγό και υπουργό μας!!!

  Δικαιολογηθείτε στους εθνοφύλακες που διανύουν μέχρι και 160χιλ. πήγαινε έλα ώστε να παραβρεθούν στις ασκήσεις της μονάδας. Μεροκαματιάρηδες άνθρωποι από φτωχές οικογένειες, που παρόλο αυτό είναι εκεί όταν τους καλεί η μονάδα. Τι θα πουν όταν θα τους χλευάζουν οι διάφοροι εχθροί του ΙΕΡΟΥ αυτού θεσμού για αυτή την πατάτα που κάνατε.
  Τους ξεσηκώσατε και μετα τους προσβάλατε αυτούς, τις οικογένειες, την μονάδα τους και το νησί τους με όλο αυτό το σκηνικό. Άντε να τους μαζέψετε μετά, υποτίθεται οι αξιωματικοί που είναι υπεύθυνοι κόπτονται για αυτό. Αλλά τελικά η πολιτική έχει ποτίσει της συνειδήσεις αυτών, να πάνε σπίτια τους αν δεν γνωρίζουν την εργασία που κάνουν.
  Προσβάλουν την τιμητική λέξει «αξιωματικός», με την στάση και τα έργα τους αυτοί οι προδότες!!!