Σαν «παπιά Κατεβάζουν» οι Ρώσοι Αντίαεροπόροι τα Τουρκικά Bayraktar TB2 (φωτό)

Επίπεδο αρχαρίου» για έναν χειριστή χαρακτηρίζει ρώσος αξιωματικός την επιτυχή κατάρριψη ενός τουρκικού drone Bayraktar, προσθέτοντας ότι στην αρχή της «επιχείρησης» στην Ουκρανία καταρρίφθηκαν πολλά από αυτά.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar αποτελούν από καιρό στόχους για αρχάριους και δεν δυσκολεύουν τον ρωσικό στρατό, δήλωσε χθες Τρίτη αξιωματικός της αντιαεροπορικής ομάδας «O» (Otvazhnyye – Γενναίος), γράφει η ρωσική ιστοσελίδα iz.ru, (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω).

« Στόχοι Επιπέδου αρχαρίου χειριστού  Α/Α»

«Στην αρχή της επιχείρησης, πολλά Bayraktar καταρρίφθηκαν από τα συστήματά μας και όλα ήταν επιτυχημένα. Εκατό τοις εκατό επιτυχία. Στην πραγματικότητα, δεν είναι πλέον δύσκολο για εμάς να πολεμήσουμε τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, και χαριτολογώντας το αποκαλούμε αυτό ως “επίπεδο αρχαρίου” για έναν χειριστή», είπε στο RIA Novosti.

Στις 18 Ιουλίου, η τουρκική εταιρεία «Bayraktar» διαβεβαίωσε ότι δεν θα πουλήσει ποτέ drones στη Ρωσία. Ο Χαλιούκ Μπαϊρακτάρ, Γενικός Διευθυντής της Baykar Makina, τόνισε ότι η Τουρκία και η Ουκρανία έχουν στρατηγικό επίπεδο σχέσεων και αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στην αεροδιαστημική και την αμυντική βιομηχανία.

Στις 28 Ιουνίου, ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας Ολέκσι Ρεζνίκοφ δήλωσε ότι το τουρκικό εργοστάσιο Baykar Makina θα επικεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικότητάς του στο εγγύς μέλλον στην παραγωγή επιθετικών drones Bayraktar για τις ανάγκες των ουκρανών εθνικιστών.

Συγκεντρώνει drones

Την ίδια μέρα, η τουρκική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Baykar Makina ανακοίνωσε τα σχέδιά της να τους δωρίσει τρία UAV Bayraktar TB2.

Η Ουκρανία εισήγαγε τουρκικά επιθετικά drones TB2 Bayraktar το 2018-2020. Από τα τέλη του 2021, βάσει συμφωνίας με την Τουρκία, η Ουκρανία συγκεντρώνει drones στο έδαφός της.

Το Bayraktar TB2 έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Καραμπάχ, το 2020, μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Турецкие беспилотники Bayraktar давно стали целями для начинающих и не представляющими труда для российских военных, рассказал во вторник, 26 июля, офицер зенитных войск из группировки «О» («Отважные»).

Πηγή: echedoros-a.gr, iz.ru