Μια εξαιρετική στιγμή για την Ελλάδα και ένα φωτεινό παράδειγμα αριστείας χάρισαν απλόχερα δύο 17χρονες μαθήτριες λυκείου, που κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στον διεθνή διαγωνισμό Microsoft Office Specialist, στη Φλόριντα των ΗΠΑ
. Η Ελένη Καρακασίδου από την Καλαμαριά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία PowerPoint, ενώ η Κυριακή Πέτσα από την Πετρούπολη Αττικής το ασημένιο στην κατηγορία Word.
Πρόκειται για μια ιστορική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που δύο Ελληνίδες μαθήτριες και μάλιστα φίλες και «ψηφιακές συμμαθήτριες» καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ψηφιακών δεξιοτήτων παγκοσμίως
. Οι δύο κοπέλες ταξίδεψαν στις ΗΠΑ για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου αναμετρήθηκαν με συνομηλίκους τους από 140 χώρες. Συνοδευόμενες από τους καθηγητές τους Παναγιώτη Ασλανίδη και Γεωργία Μαρουσιάδου κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από ένα εξαιρετικά απαιτητικό πεδίο διαγωνιζομένων.

















