Σε άλλη «Διάσταση Πολέμου» πέρασε ο Στρατός …Τι κατέδειξε η Νυχτερινή Άσκηση στα Λάβαρα (Εντυπωσιακές Εικόνες & Video)

Σε άλλη «διάσταση πολέμου» πέρασε από ότι φαίνεται ο Στρατός μας και ίσως απο και πέρα αναμένεται να δούμε άλλα κόλπα στο Στράτευμα στο σχεδιασμό και στην Πραγματοποίηση Ασκήσεων  και αγώνα κατά την νύχτα !

Η Πρώτη εντύπωση  απο την»ΤΑΜΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ »  είναι πάντως εξαιρετική και δείχνει ότι στον νυχτερινό Αγώνα έχουν γίνει άλματα και καλά θα είναι ο Επόμενος «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ « να γίνει νύχτα και ίσως από εδώ και πέρα όλες οι ασκήσεις & Αποβάσεις

Να μην ξεχνάμε τον δεδομένο φόβο του Μεμέτη να πολεμήσει  την νύχτα ,αλλά και να μετατρέψουμε το μειονέκτημα των αριθμών σε μέσα και προσωπικό …σε Σοβαρό Πλεονέκτημα Μάχης και Αιφνιδιασμού ! Άλλα Κόλπα …Διαστημικά και στο Στράτευμα !!

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε   νυχτερινή άσκηση της ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ στον Έβρο όπου δοκιμάστηκαν όλα τα οπλικά συστήματα του ΣΞ σε συνδυασμό με πυρά Αεροσκαφών F16  και με τη χρησιμοποίηση του συστήματος LANTIRN.

Για πρώτη φορά όλα τα επεισόδια ήταν ορατά  στους Επιτελείς και Παρατηρητές  μέσω των ειδικών προβολέων που είχαν στηθεί στο παρατηρητήριο.

Επίσης για πρώτη φορά όλες οι γραμμές συντονισμού στο έδαφος ήταν «φωτισμένες με αποτέλεσμα να γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις των τμημάτων αν και όλα γίνονταν  υπό το σκότος.

Εντυπωσιασμένος  ακόμη και ο Αρχηγός του ΓΕΣ …Απέδωσε τα Εύσημα στα Τμήματα που ασκήθηκαν με την τελευταία και σύγχρονη τεχνολογία  ….

Χαρακτηριστικό δείγμα του Νυχτερινού Αγώνα στο video  που ακολουθεί