Σε αντεπίθεση πέρασε για τα «βλήματα» η Ν.Δ!( Εγγραφο)

ΝΔ: Ο κ. Παπαδόπουλος εμφανιζόταν και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας, ζητώντας να αγοράσει τα ίδια βλήματα που θέλει και η Σαουδική Αραβία – Λοβέρδος: Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν πληρεξούσιος της κρατικής ΕΑΣ για πώληση όπλων στην Κένυα

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία μετά τις σημερινές τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ, την ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, την αποκάλυψη ότι ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ έγραφε ότι οι Σαουδάραβες δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη δραστηριότητα του προσώπου το υπουργείο Άμυνας θεωρεί σαν «αντιπρόσωπο» του βασιλείου των Σαούντ και τις τηλεοπτικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη με τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο, υποστήριξαν ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος, που σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο δεν είναι «μεσάζων» αλλά ο αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας εμφανζόταν παραλλήλως και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας που ενδιαφερόταν επίσης να αποκτήσει 300.000 βλήματα των 105mm, ακριβώς όπως και η Σαουδική Αραβία!

Τα στελέχη της ΝΔ έδωσαν στη δημοσιότητα έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος, αντιπρόσωπος υποτίθεται της Σαουδικής Αραβίας, είχε παρουσιαστεί και σαν εκπρόσωπος της Ιορδανίας, ενδιαφερόμενος να αγοράσει 300.000 βλήματα των 105mm, όσα δηλαδή περιλάμβανε και η παρτίδα για την οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον και οι Σαουδάραβες.

Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία,την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Αμύνης παρά με τακράτη που τάχα εκπροσωπεί» τόνισε η κυρία Σπυράκη.

Η εφημερίδα Τα Νέα παρουσίασε έγγραφο που εμφανίζει ότι οι Σαουδάραβες δεν γνωρίζουν κανέναν Κ.Παπαδοπουλο!