Σε εργολάβο τελικά η ανάθεση και όχι στο Στράτευμα….Το «Γκρέμισμα των Αυθαιρέτων» στο Μάτι

Στο παραλιακό μέτωπο Αθηνών – Σουνίου, από το 35ο έως το 70ό χιλιόμετρο θα εστιαστεί το πρώτο «κύμα» κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στην Αττική….Όπου κατοικούν οι λεφτάδες σύμφωνα με τα Σαΐνια του Σύριζα

Η ανάθεση των κατεδαφίσεων σε ιδιωτικό συνεργείο θα πραγματοποιηθεί με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ακόμα ο αριθμός των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων που δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί…

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείστηκε η χρήση Στρατιωτικών Μηχανημάτων μετά απο την «Γενική Κατακραυγή «

Αναμένεται να σταλούν 208 ειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις, προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα μήνα οι επόμενες κατεδαφίσεις.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε, χθες, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή συνεργείου κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, με προθεσμία μόλις μιας εβδομάδας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 135.000 ευρώ (προ ΦΠΑ), όσο είναι το όριο της νομοθεσίας για τις απευθείας αναθέσεις. Να σημειωθεί ότι ο εργολάβος θα πρέπει να είναι σε θέση να έχει δύο συνεργεία κατεδάφισης σε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα.

Η επιλογή της περιοχής και της διαδικασίας του κατεπείγοντος έχει προφανώς πολιτική στόχευση, καθώς πρόκειται για μια περιοχή γενικά υψηλών εισοδημάτων.