Σε Ετοιμότητα τέθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή Α/ΓΕΕΘΑ

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 και σε συνέχεια σύσκεψης υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε σύσκεψη με την συμμετοχή των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ΕΔ.

            Κατά την διάρκεια της δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για την τήρηση σε μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των ΕΔ για την συνδρομή σε όση έκταση απαιτηθεί στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προς αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία ΜΠΑΛΛΟΣ. 

            Ειδικότερα με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και έγκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού με πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων έχουν ήδη αναληφθεί οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τμήματα και μέσα.
  • Επιπλέον και πέραν των προαναφερθέντων από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, όλα τα τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), μετέπεσαν σε ετοιμότητα επέμβασης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου.
  • Επιπρόσθετα, τηρούνται σε ετοιμότητα ιπτάμενα μέσα για την ανάληψη αποστολών Επιτήρησης, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης εφόσον απαιτηθεί.