Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια…Έχουν επιστρατευτεί ακόμη και Droneς

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6.15 πρωί νέα επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου της Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Μπουμπουλίνας. Ένας άτομο συνελήφθη. Βρισκόταν μπροστά από τις κλούβες, και δεν έχει γίνει γνωστό το τι συνέβη.

Το συγκεκριμένο κτήριο είχε εκκενωθεί και πάλι τον προηγούμενο Απρίλιο επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόκειται για το 11ο κτήριο που εκκενώνεται από κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα τουλάχιστον 100 άτομα που διέμεναν στο κτήριο θα επιβιβαστούν σε δύο πούλμαν για να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας αφού πρώτα γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας γίνεται στο πλαίσιο εκκένωσης κτηρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και αρκετά χρόνια είτε από αλληλέγγυους είτε από μετανάστες είτε αντιεξουσιαστές. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στο εντός του κτηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του Δήμου, τα οποία μόλις εκκενωθεί το κτήριο θα κτίσουν τα παράθυρα και τις πόρτες για να αποτραπεί επανακατάληψη.

Περισσότεροι από 100 αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 42, στην περιοχή των Εξαρχείων, στο οποίο εξελίσσεται από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του.

Νωρίτερα, υπήρχαν  και αντιδράσεις για την εκκένωση από αλληλέγγυους έξω από το κτήριο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ασφάλειας, και της νέας ομάδας «Δράση», ενώ την περιοχή επιτηρεί ένα drone της ΕΛΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι τα κτήρια που βρίσκονταν υπό κατάληψη στην ευρύτερη περιοχή ήταν 17 με εντολές εκκένωσης να υπάρχουν για 10 εξ αυτών.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους.

 


Διάφορα Άρθρα