Σε εξέλιξη η «Nato Tiger Meet 2021″…Στον Αέρα & τ α AEGEAN TIGERS της 335Μοίρας (video)

Περίπου 3000  στρατιωτικό προσωπικό  και 57 αεροσκάφη  επιχειρούν  στην αεροπορική βάση της Beja, στην Πορτογαλία για να εξασκήσουν τις πτήσεις τους κατά τη διάρκεια του φετινού NATO Tiger Meet από τις 2 έως τις 14 Μαΐου.

Η  Άσκηση  που διοργανώθηκε φέτος από την Πορτογαλική Πολεμική Αεροπορία, θα είναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην Πορτογαλία.

Θα επιχειρήσουν  εννέα μοίρες μαχητικών και ελικοπτέρων από οκτώ έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ, μαζί με τον εταίρο του ΝΑΤΟ Ελβετία.

Θα υποστηριχθούν επίσης από ένα ΝΑΤΟ E-3A AWACS. Το επίκεντρο αυτής της άσκησης δύο εβδομάδων θα είναι η εξάσκηση καθημερινών και νυχτερινών επιχειρήσεων σε περιβάλλον πολλαπλών τομέων, ενάντια σε μια ισχυρή απειλή που βασίζεται στον αέρα και στο έδαφος και στη θάλασσα.

Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για πολύτιμη ολοκλήρωση και διαλειτουργικότητα μεταξύ των εθνών του ΝΑΤΟ και των μελών της Συνεργασίας για την Ειρήνη, και για την ανταλλαγή διδαγμάτων που αντλήθηκαν.Περισσότερα Άρθρα