Σε παραίτηση εξαναγκάζεται η Μυρσίνη Λοίζου…

Εντός της ημέρας θα δημοσιοποιηθεί επιστολή παραίτησής της, όμως, είναι φανερό ότι εξαναγκάζεται σε αυτή την απόφαση καθώς εκτίθεται όλη η κυβέρνηση. Για το θέμα αυτό θέση πήρε και η ΝΔ η οποία ζήτησε την αποπομπή της από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα.

Η παραίτηση έρχεται μετά τα δημοσιεύματα του «Φιλελεύθερου» και του Πρώτου Θέματος για την καταδικαστική απόφαση εναντίον της κ. Λοίζου επειδή λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει.

Αρχικά ο Τζανακόπουλος προσπάθησε να την καλύψει, όμως, η θύελλα διαμαρτυριών που σηκώθηκε αναγκάζουν την κυβέρνηση να κάνει όπισθεν ολοταχώς.

Στην εκπομπή Alpha Reportaz μίλησε για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι σίγουρος ότι η κα Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για τα σημερινά δημοσιεύματα». Είπε ακόμα ότι «είμαι πεπεισμένος ότι η κα Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά».

Νωρίτερα, όμως, ο Σπύρος Δανέλλης, που φέρεται να είναι και αυτός υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ότι πρέπει να παραιτηθεί.