Σε vertigo του Χειριστή αποδίδουν την πτώση του Ελικοπτέρου

Η πιθανότερη αιτία πτώσης του ελικοπτέρου είναι το vertigo του χειριστή, λόγω του ότι έχει χάσει τα όρια της θάλασσας και ουρανού, εξαιτίας της κακοκαιρίας

Οι ειδικοί σημειώνουν πάντως ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της βλάβης, ωστόσο όπως υποστηρίζουν αυτού του τύπου τα ελικόπτερα είναι ανθεκτικά απέναντι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο πιλότος φαίνεται να αποφάσισε να κινηθεί πάνω από τη θάλασσα θεωρώντας ότι ήταν ποιο ασφαλές.

Λόγω της καταιγίδας και της χαμηλής νέφωσης θεώρησε ότι ήταν θα ήταν πιο επικίνδυνο να πετάξει από τους ορεινούς όγκους της Εύβοιας και αποφάσισε να ακολουθήσει μια κυκλική πορεία πάνω από τη θάλασσα.

Οι έρευνες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του χειριστή του ιδιωτικού ελικοπτέρου αλλά όσο περνάνε οι ώρες λιγοστεύουν και οι ελπίδες.

Στις έρευνες, εκτός από τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά σκάφη, συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, καθώς και ιδιώτης δύτης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτασαν στην περιοχή και οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού.Περισσότερα Άρθρα