Σφαγή στο Επικρατείας του Σύριζα …Κουμπωμένος ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης

Όσο δεν ανακοινώνονται τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο η εσωκομματική κινητικότητα εντείνεται και η αγωνία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από το προεδρικό γκρουπ, από τους 53 και άλλους κορυφώνεται, με κύριο θέμα το ποιος θα μπει που, που θα πάει όποιος βγει και γιατί.

Στις προηγούμενες εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε κερδίσει είχε εκλέξει 5 βουλευτές Επικρατείας, ενώ η ΝΔ που είχε βγει δεύτερη, είχε εκλέξει 4. Άρα, έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν όσοι τοποθετηθούν από την τέταρτη θέση και κάτω.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται σίγουρη η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς μετά την εμπιστοσύνη που της έδειξε το κόμμα προσφέροντάς της τη θέση της εκπροσώπου του, δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφια σε κάποια περιφέρεια. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό σε ποια θέση του Επικρατείας θα πλασαριστεί.

Από εκεί και πέρα… το χάος. Το όνομα του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, έχει παίξει δυνατά σε επίπεδο παρασκηνίου, αλλά ο ίδιος είναι εξαιρετικά φειδωλός  και κουμπωμένος στα όσα λέει δημοσίως.

Είχε διαρρεύσει ότι πιθανότατα θα βρίσκεται στην τέταρτη εκλόγιμη θέση, όμως και αυτό παραμένει στη σφαίρα των σεναρίων, μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα.