Σφοδρή Κριτική για την «απόσυρση των Μιράζ 2000» …Από το Στρατηγό Κωσταράκο!

Το  να τα λέει αυτά  ένας Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και τ.Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με τεράστια πείρα στον τομέα της Στρατηγικής Στρατηγός Κωσταράκος  σημαίνει πολλά…

Επίσης δεν πρέπει να  ξεχνάμε τι έχει πει  ο μέχρι τον Ιανουάριο  του 20 Α/ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α Τσούνης ,θα πολεμήσουμε με ότι έχουμε και όποιος κατάλαβε -κατάλαβε!

Δείτε τι ανήρτησε  στην προσωπική του Σελίδα σχετικά με την πώληση των Μιράζ της 332 στους Γάλλους ο Στρατηγός !

Ελπίζω να πρόκειται για φήμη ότι θα πωληθούν στους Γάλλους 18 παλαιότερα Mirage 2000 EGM/BGM για να μειωθεί η τιμή αγοράς των νέων αεροσκαφών Rafale που θα αγοραστούν. Ελπίζω οι αποφάσεις αυτές δεν είναι οριστικές.

Με εκπλήσσει η προσέγγιση ότι θα απεμπολήσουμε σοβαρές μη εύκολα αναπληρώσιμες μαχητικές δυνατότητες για να μειώσουμε την τιμή αγοράς άλλων δυνατοτήτων.

Τα υπέροχα νέα αεροσκάφη Rafale δεν μπορούν να αναλάβουν όλο το πτητικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας ιδίως απέναντι σε ένα αντίπαλο που πολλαπλασιάζει καθημερινά τις δικές του μαχητικές δυνατότητες και τις χρησιμοποιεί ξεκάθαρα σαν εργαλείο επιβολής των στόχων εξωτερικής πολιτικής του.

Διακλαδικότητα σημαίνει ότι οι ΕΔ με όλες τους τις δυνατότητες θα διεξάγουν ένα μόνο πόλεμο -αν απαιτηθεί-, και ότι οι ¨ουρανοί θα είναι δικοί μας¨ και πάνω από τους στρατιώτες και τους ναύτες μας τη στιγμή που αυτοί θα εκτελούν την αποστολή τους για την υπεράσπιση της χώρας.

Κανένας δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ¨μόνος¨. Τίποτα δεν είναι ¨αλλουνού υπόθεση¨. Δεν είναι εποχή για μείωση πολεμικών δυνατοτήτων.

Η αύξηση και ο πολλαπλασιασμός της μαχητικής μας ικανότητος μας είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι σ´ αυτό πρέπει να συμφωνούμε όλοι .

Ο Στρατηγός είχε επισημάνει απο  νωρίς  τους κινδύνους απο την απόσυρση των Μιράζ 200ο EGM/BGM 

Σχόλιο : Για όσους καταλαβαίνουν ο Στρατηγός Κωσταράκος κάνει λόγο για την εγγύς  Αεροπορική Υποστήριξη που θα κλειθούν παρέχουν τα Μιράζ 2000 με τα Στρατηγικά τους όπλα, όταν ο Στόλος  και ο Στρατός Ξηράς θα επιχειρεί  στο θέατρο των Επιχειρήσεων !