Σφυροκοπά τη Τρίπολη ο Στρατάρχης Χάφταρ …Πριν την επίθεση των Εποχούμενων Δυνάμεων

Βαριά πυροβόλα έπληξαν το βράδυ της Τρίτης κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας της Λιβύης, που προσπαθεί να καταλάβει ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) από τον Απρίλιο του 2019, δήλωσαν κάτοικοι της Τρίπολης.

Οι δυνάμεις του ΛΕΣ υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, άρχισαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για να καταλάβουν την πρωτεύουσα, έδρα του Τουρκικής Καταγωγής προέδρου της Λιβύης !

Αν και δεν έχουν μπορέσει να διαπεράσουν τις αμυντικές θέσεις των παραστρατιωτικών οργανώσεων που ενισχύθηκαν απο Τουρκικές και μισθοφορικές Δυνάμεις . Η σύρραξη πλήττει ολοένα περισσότερο άμαχους.

Πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος έπληξαν αργά το βράδυ τις κεντρικές συνοικίες Νουφλίν και Σουκ αλ Τζουμάα, που μέχρι σήμερα  δεν είχαν χτυπηθεί ,που σημαίνει οτι οι Δυνάμεις του Στρατάρχη έχουν πλησιάσει πολύ κοντά στο Κέντρο της Τρίπολης.

Τμήματα της Τρίπολης βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πρωτεύουσας υφίσταται συχνά ζημιές στις εχθροπραξίες