Σημαία τις δηλώσεις Ροζάκη έκαναν οι Τούρκοι …Περί παραίτησης της Ελλάδος από τα 12ν.μ

Υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, τα οποία η Τουρκία κήρυξε ως αιτία πολέμου.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα «παραιτήθηκε» από το αίτημα των 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα και αποδέχτηκε τη φόρμουλα των 10 μιλίων αναφέρει το  haberler.com

Σύμφωνα με τα νέα του ελληνικού Τύπου, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό κανάλι, έκανε εκτιμήσεις για τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ» Ο Ροζάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είχε αποδεχθεί τη φόρμουλα των 10 μιλίων, «παραιτούμενη» από το αίτημα των 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα.

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα πιέζει τα σύνορά της κατά τη διάρκεια των συμβουλευτικών συνομιλιών, ο Ροζάκης είπε ότι «η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να αναβιώσει ο διάλογος με την Τουρκία». αυτός είπε. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ 12 ΜΙΛΙΑ ΣΑΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay έκανε μια δήλωση το 2020· Ανέφερε ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος στα 12 μίλια, θα ήταν αιτία πολέμου για την Τουρκία.

Μιλώντας κυρίως για την Ανατολική Μεσόγειο και την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Οκτάι είπε για μια πιθανή απόφαση 12 μιλίων από την Ελλάδα:

«Υπάρχει μια αρχή που εκδόθηκε από το κοινοβούλιο μας, είναι αιτία πολέμου. είναι μια δομή όπου αυτή η αρχή εξακολουθεί να ισχύει σήμερα», είπε. Με την απόφαση που έλαβε η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας το 1995, ανακοινώθηκε ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια θα αποτελούσε αιτία πολέμου.