Συναγερμός και Κεραυνοβόλα η ανάπτυξη της «8ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ»(φώτο)….»Πάρτε μάτι Αλβανοκατσαπλιάδες»!

3-1Συναγερμός σήμανε στα Γιάννενα και η Αντίδραση της 8ης Μ/Π ΤΑΞ της Φρουράς των Ιωαννίνων ήταν κεραυνοβόλα …Ταχύτατη κίνηση στους χώρους διασποράς ,ασφάλιση του δρομολογίου & του χώρου με τα Ελαφρά Τεθωρακισμένα οχήματα ,που Ανοιξαν το δρόμο στα Άρματα που ακολουθούσαν !7-5Έφτασαν και τάχθηκαν αμέσως στην περιοχή αναμένοντας την διαταγή για άμεσε βολές !

Πραγματοποιήθηκε τελικά στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ Άσκηση Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων  στο «ΠΕΝΤΑΛΩΝΙ», με πραγματικά πυρά στέλνοντας ένα ακόμη βροντερό μύνημα στους Αλβανοκατσαπλιάδες που πήραν θάρρος τελευταία στην περιοχή!

10-3
Η Άσκηση στη Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ στο ΠΕΝΤΑΛΩΝΙ  απέδειξε  για μια ακόμη φορά οτι η 8η παραμένει άσχετα με τις περικοπές σε  πολύ ψηλά επιχειρησιακά στάνταρτ!8-2
Στη διάρκεια της Άσκησης εξετάσθηκαν διάφορα τακτικά σενάρια, δοκιμάστηκαν επιχειρησιακά σχέδια και εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά. (φώτο).

1-46-4Να σημειωθεί οτι στην Άσκηση εκτελέστηκε και σενάριο καταστροφής πολυβολείου ατάκτων και έχει και αυτό την σημασία του!11-4Ανάπτυξη Αρμάτων και Τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού …Σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να φτάσουν στα Σύνορα και ακόμη παραπέρα …2-3Με τα πολυβόλα στα χέρια κάλυψαν και ασφάλισαν την περιοχή αναμένοντας τα Άρματα!

Σχόλιο: Mωρέ και οι δυνάμεις και ηθικό έχουμε ,να είχαμε και λίγο τσαμπουκά απο τους Πολιτικούς μας δεν θα έβλαπτε …Αλλά είπαμε η γενιά που μας κυβερνά είναι αραχτή ,φραπεδιά και υψηλή ανάλυση…Αρκεί να υπάρχει ένα Δημόσιο που να τους πληρώνει!