Σεισμός :Στο δρόμο & στα Ι.Χ οι Κάτοικοι της περιοχής …Άναψαν φωτιές να ζεσταθούν

Δύσκολη και η χθεσινή νύχτα για μεγάλο αριθμό κατοίκων του Γριζάνου των Τρικάλων  που είναι κοντά στην πληγείσα περιοχή , καθώς οι ζημιές που προκάλεσε ο πολύ ισχυρός σεισμός, αρκετά σπίτια χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα.

Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του χωριού, που παραμένουν σε ανοιχτούς χώρους ανάβοντας φωτιά να ζεσταθούν, με τους γηραιότερους κατοίκους και τα παιδιά να κοιμούνται στα αυτοκίνητά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  αρκετοί πήγαν και σε γειτονικές πόλεις να καταλύσουν το βράδυ σε συγγενικά πρόσωπα, καθώς μετά και τον νέο μετασεισμό των 5,8 Ρίχτερ το απόγευμα της Πέμπτης επικράτησε φόβος και αναστάτωση.

Oι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Farkadonaday.gr είναι αποκαλυπτικές της θλιβερής εικόνας και απεικονίζουν την κατάσταση των πληγέντων από τον σεισμό στο Γριζάνο.

Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από μικρές υφέσεις. Να παραμείνει ο κόσμος έξω από τα σπίτια», ανέφερε ο κ. Κώστας Παπαζάχος καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ.

«Δυτικά από τον Τύρναβο. Είναι μέσα στο κέντρο της ακολουθίας που εξελίσσεται αυτές τις μέρες. Όσο πιο μεγάλος είναι ο σεισμός τόσο μεγαλύτερη διάρκεια έχει. Είναι λίγο μικρότερος από τον κύριο σεισμό. Δυστυχώς μπορεί να έχουμε κι άλλους μετασεισμούς.»,