Σκληρές Εμπλοκές και κυνήγι Οπλισμένων Τούρκικων Μαχητικών δυτικά της Λέσβου !

ebloki.veteranos.gr_1Εμπλοκές οπλισμένων μαχητικών σήμερα το πρωί δυτικά της Λέσβου και βόρεια των νήσων των  Ψαρρών  !
Συγκεκριμένα Ένας σχηματισμός Τούρκικων Μαχητικών αποτελούμενος απο δύο F-16 οπλισμένα και τέσσερα  F-4 μπήκαν στο Ελληνικό FIR και πέταξαν προς την νήσο Λέσβο!
Ελληνικά μαχητικά είχαν ήδη απογειωθεί απο το Στρατιωτικό αεροδρόμιο της νήσου Λήμνου και πήραν στο κυνήγι τα Τούρκικα …Ο Σχηματισμός των έξι μαχητικών έσπασε με τα F-4  να απομακρύνονται αμέσως ,ενώ τα συνοδεύοντα και οπλισμένα F-16  των Τούρκων αν και στην αρχή ακολούθησαν τις οδηγίες ,εν συνεχεία είχαμε ανατροφή με τα Ελληνικά Μαχητικά οπλισμένα και αυτά να εμπλέκονται άμεσα σε εμπλοκή !
Η Εμπλοκή αν και σκληρή ήταν πολύ μικρής διάρκειας και έληξε με την αποχώρηση των Τούρκικων που επέστρεψαν στο εναέριο χώρο της Τουρκίας !
86_newsorama.gr_2015-01-22
Λίγο αργότερα όμως επέστρεψαν βόρεια των νήσων των Ψαρρών αλλά εκεί έπεσε το ξύλο της Αρκούδας ,αφού τα Ελληνικά ενεπλάκησαν αμέσως χωρίς καμιά προειδοποίηση …Αναγκάζοντας τα Τούρκικα να  αποχωρήσουν τάχιστα από την περιοχή !
Οι Τούρκοι συνέχισαν να προκαλούν όλη την ημέρα στέλνοντας δύο κατασκοπευτικά -Καταγραφικά με την κάλυψη του ΝΑΤΟ μπαινόβγαιναν στο FIR Αθηνών !
Οι Χειριστές των Ελληνικών μαχητικών τους αναγνώρισαν αλλά δεν προέβησαν αν και θα το επιθυμούσαν σε ρόλο συνοδεία των Τούρκικων CN-235 …
Η Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις σημερινές Παραβιάσεις-Παραβάσεις
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :   1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :   2 (CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :   8
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :    2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :    4
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :    20
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :    2
ΠΕΡΙΟΧΗ               : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Όλα τα αεροσκάφη  αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτικήΠερισσότερα Άρθρα