Στ’ ανοιχτά της Λάρνακας, η φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Jean Bart»

Ανοιχτά του λιμανιού Λάρνακας αγκυροβόλησε η φρεγάτα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Jean Bart», η οποία αντικατέστησε τη φρεγάτα «Jean De Vienne» στην Ειρηνευτική Δύναμη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Λίβανο.

JEAN BART ΦΡΕΓΑΤΑ

Για τον κατάπλου του πολεμικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, το οποίο θεωρείται ένα απο τα πλέον υπερσύγχρονα πλοία του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εξοπλισμένο με τευλευταίας τεχνολογίας συστήματα, η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε σχετική navtex, σύμφωνα με την οποία καλούνται τα πλεούμενα στην περιοχή να τηρούν απόσταση ασφαλείας, μέχρι και 0,5 ναυτικά μίλια απο το πολεμικό πλοίο.

κκκ

Στο μεταξύ, χωρίς την περιοχή που δέσμευσε η Κυπριακή Δημοκρατία με navtex για τις δραστηριότητες του γερμανικού ερευνητικού σκάφους «Maria S. Merian» στην κυπριακή ΑΟΖ, δημοσιεύτηκαν σήμερα οι αναθεωρημένοι χάρτες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης που περιλαμβάνουν οδηγίες προς ναυτιλομένους, που πλέουν στις περιοχές ευθύνης και ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μικρογραφία

Ο χάρτης που δημοσιεύσε το ΚΣΕΔ στις 08/03/2018

  • *Με κίτρινο χρώμα, η περιοχή έρευνας του σκάφους «Maria S Merian»
Μικρογραφία

Ο χάρτης που δημοσιεύσε το ΚΣΕΔ στις 09/03/2018

Η navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκδώθηκε ως απάντηση σε παράνομη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε η Άγκυρα για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου πλοίου στην κυπριακή ΑΟΖ, τέθηκε σε ισχύ στις Τρείς Μαρτίου και είχε διάρκεια μέχρι τις Τρείς Απριλίου.

MΑRIA S MERIAN

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρατήρησης της ναυσιπλοοίας Μarine Traffic, το σκάφος βρίσκεται βόρεια της Κρήτης εκτελόντας ερευνητικές δραστηριότητες.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΡΙΑΝ