Στα χέρια της Τουρκίας 25 συγγενείς του νεκρού επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκντάντι

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει 25 συγγενείς του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Οι συγγενείς του  αλ-Μπαγκντάντι κρατούνται σε τέσσερις επαρχίες, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους. Περισσότεροι από 25 κρατούνται: 11 στην περιοχή του Κirsehir, πέντε στην περιοχή του Samsun, τρεις στην Ordu και έξι στην Sanliurfa.

Τέσσερις από τους κρατουμένους συνελήφθησαν επειδή κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε μία τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Αυτές οι συλλήψεις έρχονται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι η αδελφή του  Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, Rasmiya Awad βρίσκεται στα χέρια της Συρίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 27 Σεπτεμβρίου ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική επιχείρηση ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους. Αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δεν έχει έγκυρες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι ο αμερικανικός στρατός έχει σκοτώσει τον αλ-Μπαγκντάντι.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε τον εαυτό του μαζί με δύο παιδιά όταν εντοπίστηκε από τον αμερικανικό στρατό σε μία κρυψώνα στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματικούς.

Ο διάδοχός του ανέλαβε άμεσα την ηγεσία, σκοτώθηκε όμως κι αυτός από τον αμερικανικό στρατό την επόμενη μέρα.


Διάφορα Άρθρα