Στα χέρια του Ερντογάν & το Τουρκικό Στράτευμα μετά τις Αλλαγές στο (ΑΣΣ) …Ξεδοντιάζει & το ΓΕΕΘΑ!

Σε επίδειξη ισχύος του Ταγίπ Ερντογάν, που συνδυάστηκε με εμφάνιση «Πατερούλη των Τούρκων …Αν και προτιμά το Εθνάρχης », στη νέα εποχή της Τουρκικής – Προεδρικής – Δημοκρατίας μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου, εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας χθες στην Άγκυρα.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Ερντογάν αποφάσισε και διέταξε ένα σαρωτικό κύμα προαγωγών ανώτερων αξιωματικών.

Ο πανίσχυρος προεδρικός σύμβουλος Ιμπραήμ Καλίν ανακοίνωσε αμέσως μετά την συνεδρίαση, ότι «ο διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Αντνάν Οζμπάλ προήχθη σε  ναύαρχο, ο Υποδιοικητής του Στρατού,  Ισμαήλ Μέτιν Τέμελ ανεβαίνει ψηλότερα στην ιεραρχία ως στρατηγός τεσσάρων αστέρων.

ANKARA, TURKEY – AUGUST 2:  Turkish President Recep Tayyip Erdogan (2nd R) is welcomed by Turkish Chief of General Staff Yasar Guler (R) during his visit to Anitkabir, mausoleum of Mustafa Kemal Ataturk, with the Supreme Military Council members in Ankara, Turkey on August 02, 2018. (Photo by Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu Agency/Getty Images)

Ταυτόχρονα 9 στρατηγοί και ναύαρχοι προάγονται σε υψηλότερες βαθμίδες, ενώ 41 συνταγματάρχες προήχθησαν στο αξίωμα του στρατηγού».

Παράλληλα, οι θητείες 13 στρατηγών παρατάθηκαν για ένα έτος και 383 συνταγματαρχών για δύο χρόνια.

Οι σαρωτικές κρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την υπογραφή του «σουλτάνου», έρχονται ως αποτέλεσμα του προεδρικού διατάγματος που εκδόθηκε τον Ιούνιο με την σφραγίδα του Ερντογάν για την πραγματοποίηση αλλαγών στην Ανώτατη Τουρκική Στρατιωτική Ηγεσία. (φωτό  μετά την συνεδρίαση του ΑΣΣ και Υπογραφή του Διατάγματος)

Σύμφωνα με αυτό το διάταγμα, ο πρόεδρος αποφασίζει για τις προαγωγές των ανώτερων και Ανωτάτων  αξιωματικών, συμπεριλαμβανομένων των Συνταγματαρχών, Ταξιαρχών ,αλλά και  Στρατηγών, των ν Πτεράρχων, και Αντιναυάρχων!

Ο Ερντογάν τοποθετώντας έναν Στρατηγό στη Θέση του ΥΠΑΜ της Τουρκίας δείχνει στο βαθύ Τουρκικό Κράτος και στο Στράτευμα ,οτι ακόμη και Σήμερα ο Στρατός κάνει κουμάντο …

…Αλλά η ουσία είναι οτι είναι ο Μοναδικός που κάνει κουμάντο και το Στρατοκρατικό Κράτος του Κεμάλ στην Τουρκία έπαψε να υπάρχει ,όπως το ξέραμε