Στα νερά της Κύπρου το Αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»

Στα νερά της  Κύπρου βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι πραγματοποιούνται ασκήσεις αεράμυνας στις οποίες συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο ΥΠΑΜ Πετρίδης απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» σε σχέση με το θέμα, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Στρατόπεδο Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή, στον Δελίκηπο, για τον εορτασμό του Πυροβολικού, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας Αγίας του Όπλου.

«Μέσα στο πλαίσιο των ασκήσεων και των πολυμερών συνεργασιών, όπως έχετε αναφέρει, βρίσκεται στην περιοχή το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και προχωρούμε σε ασκήσεις αεράμυνας στις οποίες συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, πρόσθεσε, «θα βρίσκεται στην περιοχή για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνεστε ότι οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει ποικίλουν και συμμετέχουν διάφορες χώρες και σύμμαχοι μας».

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως «προς αυτή την κατεύθυνση ενεργούμε πάντοτε μέσα στο πλαίσιο της ειρήνης της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

«Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με άλλες χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προς αυτή την κατεύθυνση η Εθνική Φρουρά υλοποιεί τις διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχουμε υπογράψει»