Στα πρόθυρα Πολεμικής Σύγκρουσης Κόσοβο & Σερβία…

Ο Βούτσιτς απηύθυνε έκκληση για ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο ενώ την ίδια στιγμή ορκίστηκε να πολεμήσει μέχρι θανάτου αν οι Σέρβοι της περιοχής υποστούν διώξεις

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Σερβία και Κόσοβο, αυξάνοντας την ανησυχία για το τι θα μπορούσε να σημάνει η απώλεια του ελέγχου στην περιοχή. Αφορμή το ζήτημα της αλλαγής των πινακίδων.

Για νόμιμη απόφαση της Πρίστινας μιλάει ο Kοσοβάρος πρωθυπουργός, Άλμπιν Κούρτι, τονίζοντας ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει αποσταθεροποίηση. Σε ηρεμία καλεί ο Βούτσιτς και ορκίζεται να πολεμήσει μέχρι θανάτου σε περίπτωση επιθέσεων εναντίον των Σέρβων.

Οι σειρήνες ήχησαν το μεσημέρι στο κέντρο της Βόρειας Μιτροβίτσας, στο Κόσοβο η οποία κατοικείται από Σέρβους. Την είδηση μετέδωσε η σερβική εφημερίδα Danas.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ιστοσελίδα oopstop.com σε αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα ήχοι πυροβολισμών φέρονται να ακούγονταν στους δρόμους στα σύνορα Κοσόβου – Σερβία

Σύμφωνα με το ΑΠΕ δύο οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με την Σερβία αποκλείστηκαν από Σέρβους που έστησαν οδοφράγματα τοποθετώντας βαριά φορτηγά οχήματα κάθετα στον δρόμο.

Στον αποκλεισμό των δρόμων οι Σέρβοι προέβησαν μετά από πληροφορία ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Kοσόβου κατευθύνονται προς τα διοικητικά σύνορα με την Σερβία.