Σταϊκούρας: Αντέχουμε 2 με 3 μήνες το πολύ …

Tην εκτίμηση ότι η οικονομία αντέχει άλλους 2-3 μήνες (μέχρι Μάιο – Ιούνιο) χωρίς να χρησιμοποιήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» ή να εφαρμόσει άλλα «έκτακτα» μέτρα, όπως η περικοπή μισθών στο Δημόσιο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας της α’ κατοικίας, τονίζοντας ωστόσο με έμφαση ότι «έχουμε ένα μήνα για να αποφασίσουμε» και ότι μόνο αν κριθεί αναγκαίο θα γίνει.

Πόσο επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα χωρίς χρήση του μαξιλαριού ασφαλείας

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), εκτιμούν πως η ελληνική οικονομία μπορεί να αντεπεξέλθει με επάρκεια τους επόμενους 2- 3 μήνες χωρίς την χρήση «μαξιλαριού» ασφαλείας.

Υπό ποιες συνθήκες θα εξεταστεί μείωση μισθών στο Δημόσιο

Σε ερώτηση εάν εξετάζονται μειώσεις μισθών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήλωσε πως «σήμερα δεν εξετάζεται αυτό. Εάν η έκταση της κρίσης είναι αυτή που προσδοκούμε, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι».

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι στο απευκταίο σενάριο που η κρίση διαρκέσει πέντε ή έξι μήνες τότε οι συνθήκες αλλάζουν άρδην. Τότε θα μιλάμε με άλλους όρους συνολικά για την οικονομία, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.