Στεφάνι στον υγρό τάφο των Ηρώων στα Ίμια απο τον Περιφερειάρχη …Παρουσία της Κ/Φ «Νικηφόρος»

Αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιο τελέστηκε χθες, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πόθιας Καλύμνου, στη μνήμη των τριών Ηρώων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή του πριν από 23 χρόνια στην κρίση των Ιμίων, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλυμνίων.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών του νησιού.

Μετά το πέρας των τελετών στο νησί της Καλύμνου, ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε με ιδιωτικό σκάφος τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όπου έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού, του Αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.

Η επίσκεψη στον υγρό τάφο των Ιμίων, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τρεις αθάνατους ήρωες-υπερασπιστές του Ελληνικού Αιγαίου μας….Έγραψε ο Περιφερειάρχης
Ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Σημαιοφόρος ΠΝ Εκτορας Γιαλοψός, έχασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι εμάς, την γή μας, το Αιγαίο μας.
Η μνήμη τους αιωνία και οδηγός μας στις δυσκολες ημέρες που διανύουμε.

ΓΧ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια, ενώ στην περιοχή έπλεε η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.