Στη Φυλακή 81χρονος Ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη

<Κάθειρξη οκτώ ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε βάρος του 81χρονου ιερέα από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ο οποίος τον Μάιο του 2018 συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος 11χρονης με αντάλλαγμα, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα το Δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή φυλακίζοντας και την μητέρα της ανήλικης, μία 31χρονη Βουλγάρα, που μετά την απολογία της στον ανακριτή Βόλου είχε αφεθεί ελεύθερη προσκομίζοντας πιστοποιητικά για προβλήματα αναπηρίας.
Η υπόθεση της ασέλγειας είχε αποκαλυφθεί από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Η Ασφάλεια είχε πληροφορίες ότι ο 81χρονος ιερέας ενδέχεται να ενεργεί ασελγείς πράξεις σε ανήλικα. Ετσι άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά τον ρασοφόρο.
Η πρόοδος της έρευνας είχε σοκάρει, με τον ιερέα να φέρεται ότι ενεργούσε ασελγείς πράξεις στην 11χρονη ανάμεσα σε φυλλωσιές στον Αναυρο. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας προχθές και η πολύωρη δίκη συνεχίστηκε χθες και ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα με την εξέταση ενός αστυνομικού, του πρώην συζύγου της Βουλγάρας και ατόμων της οικογένειας του ιερέα.

Μετά την ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο αποφάσισε ενοχή των κατηγορουμένων. Ο ηλικιωμένος ιερέας κρίθηκε ένοχος όπως κατηγορούταν, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, έναν ένορκο και την εισαγγελέα έδρας να έχουν την άποψη ότι ο ρασοφόρος θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του στο σπίτι.Ωστόσο το Δικαστήριο με κατά πλειοψηφία απόφασή του (5 – 2) αποφάσισε τελικά ο παπάς να παραμείνει στη φυλακή.

taxydromos.gr