Στη Φυλακή οδηγείται ο Δημήτρης Λιγνάδης…Με ομόφωνη απόφαση

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από μαραθώνια ανακριτική διαδικασία ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι λίγο μετά τις 2:00 ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Με τον τρόπο αυτό έλαβε τέλος έλαβε η πρώτη πράξη… του δράματος, αν και ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης, καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχουν στοιχεία. Τόνισε, δε, πως αν ήταν άλλος ο κατηγορούμενος, θα αφηνόταν ελεύθερος.

Σημειώνεται πως η απόφαση των εισαγγελικών αρχών ήρθε μετά την πολύωρη κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης, καθώς και την απολογία του σκηνοθέτη, όπου δέχτηκε βροχή ερωτήσεων.

Στο υπόμνημά του, ο κ. Λιγνάδης υποστήριξε ότι, κατά τον χρόνο που φέρεται ότι προέβη στις κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, δεν ήταν καν στους χώρους όπου αναφέρεται ότι έγιναν οι βιασμοί.