Στη Βουλή και η αναβάθμιση των «38 F-16 block 50» των Μοιρών «341 & 347 της 111ΠΜ» …Θα τους ζώσουμε τους Τούρκους απο παντού

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το newpost.gr εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρνει στην αρμόδια για τα εξοπλιστικά και την άμυνα επιτροπή της βουλής την αναβάθμιση των 38 μαχητικών F-16 block 50.

Όπως  έχει γνωστό  εδώ και αρκετές εβδομάδες η αναβάθμιση  αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η αναβάθμιση των 38 F-16 block 50.των Μοιρών 341 & 347 της 111ΠΜ

Πρόγραμμα το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει αλλά πλέον ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και παίρνει το δρόμο του. Αφού ήδη τα απαραίτητα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί τόσο για τα αεροσκάφη όσο και για τα οπλικά συστήματα τα οποία περιλαμβάνονται στο  συνολικό «πακέτο»

To πρόγραμμα ύψους 700 εκ  ευρώ αφορά την αναβάθμιση των 38 μαχητικών με βάση τα απάρτια από τα F-16 block52+ και block 52+adv τα οποία πλέον μετατρέπονται σε Viper, την απόκτηση 30 ατρακτιδίων νυχτερινής σκόπευσης  Sniper Advanced Targeting Pods αλλά και την πιστοποίηση για χρησιμοποίηση μια σειρά όπλων.

Πρόκειται για τους πυραύλους αέρος-αέρος Amraam 120 C7, τις βόμβες ΜΚ 84 και τους αέρος-εδάφους JDAM και JSOW. Όπλα που θα κάνουν τα παιδιά του  «ΠΕΡΣΕΑ» και το Άσσους των Άσσων, τις   δύο πανίσχυρες Μοίρες ικανές να αναλάβουν κάθε είδους αποστολή και να πλησιάσουν σε δυνατότητες τα 83 Viper.