Το στίγμα του Ερντογάν για τη Συρία…Έδωσε ο Ibrahim Kalin.

Η Τουρκία σκοπεύει να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή των Σύρων  προσφύγων που φιλοξενεί, στο έδαφος της δήλωσε ο  εκπρόσωπος του Ερντογάν  Ibrahim Kalin.

«Πρέπει να φροντίσουμε για την ασφάλεια των συνόρων μας και να βεβαιωθούμε ότι οι Σύριοι πρόσφυγες επιστρέφουν στα σπίτια τους που προέρχονται, απόλυτα και οικειοθελώς», δήλωσε ο Kalin  σε συνέντευξή του στο δίκτυο ειδήσεων Al Jazeera.

Μίλησε επίσης για πιθανή τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK / YPG στη βόρεια Συρία.

«Ο πραγματικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη που θα εξυπηρετεί δύο σκοπούς:

ο ένας είναι η διασφάλιση των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, με την εξάλειψη των τρομοκρατικών στοιχείων όπως το ISIS [Daesh] και το PKK / PYD / YPG, ενώ το άλλο είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος για τους πρόσφυγες να επιστρέψουν οικειοθελώς και με ασφάλεια «, δήλωσε ο Καλίν.

Ο Καλίν τόνισε ότι η ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική δράση δεν αποσκοπεί στη μετατροπή της δημογραφικής δομής της περιοχής.

«Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αλλάξουμε τα δημογραφικά στοιχεία στη Συρία» Ήταν το PYD / YPG που άλλαξε πραγματικά τα δημογραφικά στοιχεία ανατολικά του Ευφράτη εισβάλλοντας αυτές τις αραβικές πόλεις και χωριά, τουρκμενικές πόλεις αναγκάζοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν ή να εγκατασταθούν άλλα μέρη «, είπε.

Είπε ότι ορισμένες πράξεις του PKK / YPG / PYD που σχετίζονται με την εκτόπιση των ανθρώπων αποτελούσαν εγκλήματα πολέμου.

«Στην πραγματικότητα, η Διεθνής Αμνηστία και το Human Rights Watch δημοσίευσαν δύο ξεχωριστές αναφορές γι ‘αυτό και μία από τις εκθέσεις υποστήριξε ότι πραγματικά κάποια από τα πράγματα που έκανε το PYD / YPG σε ορισμένες από αυτές τις αραβικές πόλεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου».

«Κανείς δεν έχει αναφέρει γι ‘αυτό γιατί πάει ενάντια σε αυτή την αφήγηση ότι το PYD / YPG αγωνίζονται ενάντια σε αυτούς τους βαρβάρους Daesh.

Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μαρξιστική και λενινιστική τρομοκρατική οργάνωση που έχει καταπιέσει και σκοτώσει και ανάγκασε τους Κούρδους να πάνε σε άλλα μέρη ».

Ο Καλίν εξήγησε επίσης γιατί η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία…

Αλλά δεν μας είπε οτι έχει στην περιοχή κατασκευάσει ισχυρό τείχος που φυλάσσεται απο Τεθωρακισμένα και είναι αδύνατο να το περάσουν οι Αντάρτες του PYD / YPG


Διάφορα Άρθρα