Στην Ιστορική Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Το παρών στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 6 Δεκεμβρίου.

Με αφορμή αυτή του την επίσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε μέρη που ζει η Ελληνική Εθνική  μειονότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Χιμάρα, το Φοινίκι και τη Δρόπολη ενώ δεν είναι γνωστό αν θα τον συνοδεύσει ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα.

Περί «ιστορικού γεγονότος», όπως γράφει το himara.gr κάνουν λόγο κάτοικοι των παραπάνω περιοχών καθώς θα είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Χιμάρα.

Αρκετοί μάλιστα είναι και οι Χιμαραίοι που μένουν στην Αθήνα και θα επισκεφθούν την περιοχή με αφορμή την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στη Χιμάρα στις 7 Δεκέμβρη και η περιοδεία του θα ξεκινήσει από το εκπαιδευτήριο Όμηρος Χιμάρας όπου θα συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων και έπειτα στο κέντρο της πόλης, τα Σπήλια όπου θα απευθύνει χαιρετισμό προς τους κατοίκους. Έπειτα θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Φοινίκι.

Να επισημάνουμε οτι το Παράρτημα της ΕΑΑΣ του νομού Ξάνθης κάθε χρόνο προγραμματίζει ταξείδι στην Χιμάρα και έχει πάρει το σχολείο υπο την προστασία του και προσφέρει δώρα και σχολικό υλικό στους Μαθητές !