Στην Κατεχόμενη Λεύκα για επιθεώρηση ο Ακιντζή…Συνοδεία Τούρκων Αξιωματικών!

Η Λεύκα είναι κατεχόμενη κωμόπολη της Κύπρου, που βλέπει τον Κόλπο της Μόρφου. Βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας, στην κατεχόμενη από το 1974 περιοχή. Το 1997 η Λεύκα είχε 6.000 κατοίκους.

Ο Μουσταφα  Ακιντζί επιθεώρησε τα έργα στην  κατασκευαζόμενη συνοριακή πύλη Απλίτς που βρίσκεται στην Κατεχόμενη Λεύκα με παρουσία  Τούρκων Αξιωματικών των Κατοχικών Δυνάμεων .

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το άνοιγμα της συνοριακής πύλης θα αποβεί προς όφελος και των δύο πλευρών, τονίζοντας το εξής:

«Η δική μας επιθυμία είναι να επισπευσθούν αυτές οι εργασίες το ταχύτερο δυνατό και να ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες για την διάνοιξη των πυλών».

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το άνοιγμα της Συνοριακής Πύλης Απλίτς θα συνεισφέρει σημαντικά στην περιοχή, είπε ότι η κάθε πύλη που ανοίγει, βοηθά τις δύο «κοινότητες» να βλέπουν περισσότερο και να γνωρίσουν καλύτερα η μία την άλλην και συμβάλλει στην ειρήνη στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης στην οποία κατέληξαν ο Τ/Κ Ηγέτης Μουσταφά  Ακιντζί και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης κατά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό τον Μάιο του 2015, είχε αποφασιστεί η διάνοιξη των συνοριακών πυλών Δερύνεια στην Γκαζίμαγουσα και Απλίτς στην  Λεύκα.

Βέβαια οι Ελληνοκύπριοι Κατάλαβαν αρκετά γρήγορα οτι  τα δήθεν ΜΟΕ ενίσχυσαν την θέση των Τουρκοκυπρίων και των Κατοχικών Δυνάμεων ,αλλά και των Εποίκων

Ελπίζουμε να κατάλαβαν το λάθος τους και να κλείσουν όλα τα περάσματα που το μόνο θα κάνει είναι να βοηθήσει τα Κατοχικά Στρατεύματα να εισβάλουν στις Ελέυθερες Περιοχές