Στις ΗΠΑ ο Αρχηγός του ΓΕΑ…Για F-16 Viper, Block-50 και F-35

Από την Πέμπτη 15 έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), για συμμετοχή στο συνέδριο International Air ChiefsConference.

Κατά τη διάρκειά του, μέσω ουσιαστικών συνομιλιών και ανταλλαγής πληροφοριών, συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των αεροπορικών δυνάμεων όλων των κρατών με τη διαρκή εκπαίδευση, αξιοποιώντας την αεροπορική δύναμη.

2022; Lockheed Martin Photography by David L. Key
Lt. General Themistoklis Bourolias, Hellenic AF Chief Tour
September 21, 2022

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τον εορτασμό της 75ης επετείου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατά τον οποίο οι Αρχηγοί συμμετείχαν στο Fall Tattoo στο Audi Field στην WashingtonDC, στην Air and Space Expo στην Joint Base Andrews και στην Air, Space & Cyber Conference της Air and Space Forces Associations στο National Harbor στο Maryland.

Στο περιθώριο του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία να διεξαχθούν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Αμερικής General Charles Q. Brown, του Κατάρ General JassemMohamed AlMannai, της Ινδίας Air Chief Marshal Vivek Ram και του Ιραήλ Chief of Staff Brigadier General Eyal Grinboim, κατά τις οποίες αναλύθηκαν επιχειρησιακά θέματα και δυνατότητες συνεκπαίδευσης.

2022; Lockheed Martin Photography by David L. Key
Lt. General Themistoklis Bourolias, Hellenic AF Chief Tour
September 21, 2022

Από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της  Lockheed Martin στο Dallas και την Atlanta, όπου συζήτησε και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στα αεροσκάφη F-16 Viper, Block-50 και F-35, καθώς και για τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130H και C-130J.Περισσότερα Άρθρα