Στο Forum των Δελφών o Α/ΓΕΕΘΑ…Tι ανέφερε για την αποτρεπτική δυνατότητα των Ε.Δ (video)

Τo Σάββατο 15 Μαΐου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε στο Ετήσιο Οικονομικό Forum των Δελφών (Delphi Economic Forum VI), στη συζήτηση με θέμα: «THE ROLE OF ARMED FORCES AS A STABILITY & SECURITY FACTOR IN THE EAST MEDITERRANEAN».

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Αντώνης Δελλατόλας δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Στη συζήτηση συμμετείχαν:

Ο Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Κυβερνήσεως και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο κ. Ντένης Πλέσσας, VP Global Business Development Initiatives, Lockheed Martin Aeronautics / International.

Κάθε σοβαρή χώρα οφείλει να είναι αυτοδύναμη και αυτάρκης σε ότι αφορά τη δυνατότητα της επιβίωσης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα ικανές να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις και να διασφαλίσουν το αγαθό της ασφάλειας και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δουλεύει», είπε ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ τόνισε ότι «ποτέ δεν βλάπτουν οι συνεργασίες και οι συμμαχίες με άλλα κράτη.

Η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα πλέγμα σχέσεων με σημαντικά κράτη της περιοχής όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία αλλά και προσφάτως η Σαουδική Αραβία».

Υπογράμμισε, στην ίδια κατεύθυνση, ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται «σε πολύ καλό επίπεδο» ενώ συμπλήρωσε ότι «με την αναθεώρηση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας που επικαιροποιείται αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να φτάσουν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο».

«Και οι σχέσεις με τη Γαλλία ήταν και είναι πολύ δυνατές» κατέληξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=5pX0mvZD-Ak&t=823s