Στο «παρά πέντε ήταν να γίνει» το Μπαμ την Παρασκευή …Κατά Κύματα απογείωνε τα Μαχητικά μας το ΑΤΑ

Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες έζησαν οι Επιτελείς του ΑΤΑ και οι Ετοιμότητες  της Πολεμικής Μας Αεροπορίας την Παρασκευή την ώρα που τα Μαχητικά μας  απογειωνόταν κατά Κύματα απο τα Καταφύγια !

Η Πολεμική Αεροπορία εν μέσω θέρους με την Ελλάδα να καίγεται άκρη την άκρη και έχοντας όλα τα πυροσβεστικά της στο Αέρα ,ενώ επιχειρούσαν και τα πυροσβεστικά στον Αυλώνα της Νοτίου Αλβανίας ,βρέθηκε να δέχεται εισβολή απο τουλάχιστον τριών σημείων στο FIR Αθηνών την ώρα που νέος Α/ΓΕΑ της Τουρκίας έστελνε 14 Μαχητικά και 2 Κατασκοπευτικά εναντίον μας !havada-bir-oflu-korgeneral_5

Το Τούρκικο τσογλάνι Ο Πτέραρχος Χ. Κουγιουκακούζ και εδώ πρέπει να προσέξουν οι Επιτελείς του  ΑΤΑ δεν έχει ούτε Ιερό ούτε Όσιο …Να θηθμηθούμε οτι κατά την πτώση του Ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην νήσο Κίναρο απαγόρεψε και έβγαλε πολεμικά όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να μαζέψει τους σορούς των παιδιών της !

Πάντως την Παρασκευή η ΠΑ και Ειδικά ο Αρχηγός του ΑΤΑ με τους Επιτελείς του , έδωσαν Μάθημα Τακτικής στον Τούρκο, ενώ τα συμπεράσματα που βγήκαν αβίαστα είναι οτι τους Τούρκους  Χειριστές  των Μαχητικών και των δήθεν βετεράνων τους έχουμε στο χέρι!

Το ΑΤΑ απογείωσε κατά Κύματα συνολικά 12 Μαχητικά όλα Οπλισμένα από 4  Πολεμικά Αεροδρόμια φροντίζοντας να έχει την κάθε φορά στο κυνήγι και από πίσω τα Τούρκικα …

Συγκεκριμένα:

Απογείωσε 6 Μαχητικά F-16 απο την νήσο Λήμνο σε τρεις περιπτώσεις !

Απογείωσε  Μιράζ 2000-5 απο την νήσο Σκύρο !

Απογείωσε  F-16 απο την 111ΠΜ στην Αγχίαλο και την 115 ΠΜ στη  Σούδα

Οι Τέσσερις Εμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ των Τούρκικων  που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή είναι χαρακτηριστικές  την  ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούσαν να σπάσουν το φράγμα που σήκωσαν τα Ελληνικά Μαχητικά ακόμη και τις βραδυνές ώρες !

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά οτι η Στρατηγική παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση μιας απειλής και όχι μόνο ο Τσαμπουκάς και ο νυν Αρχηγός της Τακτικής μας Αεροπορίας  της ΠΑ δείχνει να το έχει ….

Σίγουρα ο Τούρκος ΓΕΑ για αποδείξει και την αφοσίωση του στον Σουλτάνο, θα επιχειρήσει πολλά & διάφορα στους Ουρανούς   του Αιγαίου …Αλλά όσο θα βρίσκει  μπροστά του τείχος θα μαζεύεται !

 Περισσότερα Άρθρα