Στο Πεντάγωνο ο Αναπλ.Πρωθυπουργός & ΥΠΑΜ του Κατάρ

Στο Πεντάγωνο έφτασε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και ΥΠΑΜ του ΚΑΤΑΡ Khalid bin Mohamed Al Attiyah με τον Αρχηγό των Ε.Δ και  τους  συνεργάτες του. 

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ κατά υποδοχή του Εξοχότατου δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχομαι σήμερα στην Ελλάδα και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Υπουργό Άμυνας του Κατάρ και φίλο Εξοχότατο κ. Khalid bin Mohamed Al Attiyah και τους συνεργάτες του.

Αυτή η επίσκεψη αποτελεί την πρώτη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας του Κατάρ στη χώρα μας από συστάσεως διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Καλωσορίζω τον κ. Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Κατάρ διαδραματίζει έναν σημαντικότατο ρόλο στον Κόλπο, στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στους τομείς της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε προς το Κατάρ την εκπαίδευση, ιδιαίτερα πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, σε αεροπλάνα και ελικόπτερα. Το Κατάρ θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία θα συνεργαστούμε, στο νέο εκπαιδευτικό κέντρο που θα δημιουργηθεί στην Καλαμάτα μέσα στους επόμενους μήνες.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Εξοχότατο Υπουργό και συνάδελφο για τη συμπαράστασή του στο θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που είναι κρατούμενοι όμηροι στην Τουρκία, γιατί γνωρίζοντας τις σχέσεις που έχει το Κατάρ με την Τουρκία, ο ίδιος ο Υπουργός, κατά την τελευταία μας επίσκεψη, έδειξε ενδιαφέρον για να διαμεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.»

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από την πληγείσα προσφάτως περιοχή στο Μάτι Αττικής.

Σχόλιο: O Αρχηγός Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης απουσίαζε απο την Υποδοχή του Υψηλού προσκεκλημένου …Γνωρίζει κανείς που βρίσκεται ακριβώς ;